• Κοινωνία

    Ράικου κατά Τουλουπάκη: Αγωγή κακοδικίας για την υπόθεση της Novartis

    Η Ελένη Ράικου

    Η Ελένη Ράικου


    Η Ελένη Ράικου στρέφεται κατά της Ελένης Τουλουπάκη και επίκουρων εισαγγελέων της, κατηγορώντας τους για διαρροή στοιχείων της υπό εξέλιξη έρευνας για την υπόθεση της Novartis.

    Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κατέθεσε αγωγή κακοδικίας κατά της νυν εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη αλλά και δύο στενών συνεργατών της. Τους προσάπτει παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Ράικου προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας μαζί με τον σύζυγό της γιατρό Λάζαρο Καρνέση.

    Για τον τελευταίο συγκεκριμένα δημοσιεύματα  τον ενέπλεκαν με τη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

    Για τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν και την αγωγή ζητώντας αποζημίωση 50.000 ευρώ από τον καθένα.

    Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου αρνείται οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζει ότι έλαβε το 2009 εφάπαξ νόμιμη αμοιβή 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS.



    ΣΧΟΛΙΑ