• Κοινωνία

    Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Γιος καταζητούμενου τραπεζίτη ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα

    • NewsRoom


    Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου που, όπως όλα δείχνουν, χτύπησε σε καλώδια και έπεσε στη θάλασσα. Θύματα είναι ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι. Ο Έλληνας ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου, Νίκος Καρυστινός.

    Τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου, δημοσιεύτηκαν από ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ.

    Σύμφωνα με το Ria Novosti, οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε το μεσημέρι της Τρίτης λίγο μετά την απογείωσή του, ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοβ και Πάβελ Ακούλινιν, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Augusta. Όπως αποκαλύπτει το ρωσικό δίκτυο RBK, ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα μαζί με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Αμπράμοβ , ήταν γιος του καταζητούμενου εδώ και χρόνια πρώην αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Ντιμίτρι Ακούλινιν.

    Ο γεννηθείς το 1995 Πάβελ Ακούλινιν, ήταν σύντροφος της κόρης του συνεργάτη του Αμπράμοβ, Αντρέι Κοντρασόφ. Σύμφωνα με πηγή του RBK, ο Αμπράμοβ και ο Ακούλινιν πέρασαν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο γιοτ του Κοντρασόφ. Οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον αναπληρωτή διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας (ιδρυτής του οποίου ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ στη φωτογραφία κάτω) Σεργκέι Μπογκατίρεφ.

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Augusta στον Πόρο. Οπως αποκαλύπτει το ρωσικό δίκτυο RBK, ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα μαζί με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Αμπράμοβ (περισσότερα για τον ρώσο μαικήνα εδώ), ήταν γιος του καταζητούμενου εδώ και χρόνια πρώην αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Ντιμίτρι Ακούλινιν. Ο γεννηθείς το 1995 Πάβελ Ακούλινιν (και όχι Ντάβελ όπως είχαν μεταδώσει αρχικά ρωσικά μέσα, με πρώτο το RIA Novosti), ήταν σύντροφος (και κατά πληροφορίες μέλλων γαμπρός) της κόρης του συνεργάτη του Αμπράμοβ, Αντρέι Κοντρασόφ. Σύμφωνα με πηγή του RBK, ο Αμπράμοβ και ο Ακούλινιν πέρασαν μαζί τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο γιοτ του Κοντρασόφ. Οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον αναπληρωτή διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας (ιδρυτής του οποίου ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ στη φωτογραφία κάτω) Σεργκέι Μπογκατίρεφ.

    Ο Ντιμίτρι Ακούλινιν (στη φωτογραφία πάνω) ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στα τέλη του 2010, σε βάρος του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της άνοιξε ποινική υπόθεση, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς εταιρειών στην Κύπρο (που ελέγχονταν από τους ίδιους) την περίοδο 2009-11.

    Το 2013-2014, σε βάρος των Μπορόντιν και Ακούλινιν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλίων. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να καταδικαστούν και έκτοτε διέφυγαν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μπουν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων. Ακούλινιν και Μπορόντιν ενεπλάκησαν επίσης και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, με τη συνολική «λεία» τους να ανέρχεται -σύμφωνα πάντα με ρωσικά μέσα- σε δεκάδες δισ. ρούβλια.



    ΣΧΟΛΙΑ