• Κοινωνία

    Λυκουρέζος: «Αν είναι δυνατόν, εμείς μέλη εγκληματικής οργάνωσης;»

    βουλη

    Αλέξανδρος Λυκουρέζος


    Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    Ο γνωστός ποινικολόγος που συνελήφθη χθες το απόγευμα με ένταλμα, οδηγήθηκε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και την απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

     

    Σε όσους τον πλησίασαν έξω από το ανακριτικό γραφείο, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έλεγε: «Εγώ και ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν!».

    «Είναι σοκαρισμένος», δήλωσε για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο ο συνήγορος του Θρασύβουλος Κονταξής. “Στη δικογραφία δεν υπάρχει κάτι σε βάρος του. Για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. είναι γνωστής κατοικίας και κάθε μέρα στα δικαστήρια».

     

    Ο στενός συνεργάτης του κ.Λυκουρέζος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε: «Η πλευρά του κ.Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψη συνιστά υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για πάντα τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό. Γνωρίζετε ποσό εμβληματική προσωπικότητα είναι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά τον κ. Αντωνόπουλου. Ο Λυκ ήταν εκ των χειριστών. Ήταν στη διάθεση των αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη του».

     

    Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρέθηκαν συνάδελφοι και συνεργάτες του κ.Λυκουρέζου, η Νατάσα Καλογρίδη και τα τρία παιδιά του. Η κόρη του Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου έτρεξε και τον αγκαλιάσει μόλις έφτασε το μεσημέρι έξω από το ανακριτικό γραφείο.

     

    Στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για τον όποιον επίσης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής, για τα ίδια αδικήματα. Κι εκείνος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Λυκουρέζου: Ολόκληρη η κατάθεση του κορυφαίου ποινικολόγου Ηλία Αναγνωστόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ