• Κοινωνία

    Πρώην σύντροφος Λιγνάδη: «Μου παραδέχθηκε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους, με είχε χτυπήσει και εμένα»

    Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς


    “Η ίδια είχε δει τον Δημήτρη Λιγνάδη με ανήλικα αγόρια αλλά και ο ίδιος της είχε παραδεχθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους”, κατέθεσε σήμερα στη δίκη του σκηνοθέτη η γυναίκα που επί σειρά ετών ήταν περιστασιακή σύντροφος του.

    Για πρώτη φορά η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι η ίδια είχε πέσει θύμα σωματικής βίας από τον σκηνοθέτη.

    “Ήταν ξεκάθαρα βίαιος και δυο φορές με είχε χτυπήσει χωρίς λόγο”, κατέθεσε.

    Η μάρτυρας υποστήριξε ότι γνωρίστηκε με τον κατηγορούμενο το 2000 στην Πάτρα και η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική το Μάρτιο του 2004.

    “Το καλοκαίρι του 2004 -κατέθεσε- ήρθε στη Πάρο με ένα αγόρι. Ημουν εκεί με την οικογένειά μου, υπήρξε διένεξη. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας. Ήταν 16, αλλά προσπάθησε να μου το κρύψει. Μου έλεγε ο κατηγορούμενος ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια. Το αγόρι λεγόταν Κ…… Είχε έρθει μάλλον το 2005 στο σπίτι του κατηγορούμενου και ήθελε να αυτοκτονήσει και έλεγε ότι έχει πάρει χάπια.

    Πολ.αγωγή: Τι κάνατε;

    Μάρτυρας: Ρώτησα αν θέλει βοήθεια. Κατάλαβα ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονείς του. Επειδή εγώ δεχόμουν πιεστική συμπεριφορά από τον κατηγορούμενο, συμπέρανα ότι κάτι άλλο συμβαίνει με τον κατηγορούμενο. Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός.

    Πολ.αγωγή: Εκτός από λεκτική βία;

    Μάρτυρας: Και σωματική, δύο φορές. Την πρώτη φορά με χτύπησε χωρίς λόγο. Έκανα πρόβα έναν μονόλογο, με κλώτσησε και άρχισε να με ταρακουνά.

    Πολ.Αγωγή: Το λέτε για πρώτη φορά. Λέτε ότι το 2013 κάτι συνέβη.

    Μάρτυρας: Είχα σεξουαλική επαφή που δεν την ήθελα, αλλά σταμάτησε. Δεν μιλώ για σεξουαλική κακοποίηση.

    Η μάρτυρας κατέθεσε ότι  στο σπίτι του σκηνοθέτη είχε δει κι έναν άλλο ανήλικο.

    «Ήταν ένα αγόρι στο σπίτι, καθόταν στον καναπέ, αδύνατος, μικροκαμωμένος με ξανθά μαλλιά.

    Ήμασταν με τον κατηγορούμενο στο υπνοδωμάτιο και είχαμε ξεκινήσει επαφή και τότε μου είπε ότι ήθελε να φωνάξει και το αγόρι στο δωμάτιο, ότι ήταν ένας μαθητής του. Του είπα ότι δεν θέλω και τότε μου είπε να φύγω και έφυγα.

    Μόνη μου είχα διαπιστώσει ότι ήταν αμφισεξουαλικός. Άλλες στιγμές ένιωθα πολύ ερωτευμένη».

    Μετά από μία σχέση γεμάτη εντάσεις και χωρισμούς, η μάρτυρας κατέθεσε ότι  το 2016 της ζήτησε να ξαναβρεθούν. Αρνήθηκε γιατί, όπως κατέθεσε:

    “Του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια.”

    Πρόεδρος: Πώς τα ξέρατε;

    Μάρτυρας: Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες.

    Πρόεδρος: Τις πιστέψατε;

    Μάρτυρας: Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.  Το 2016 στο τηλέφωνο που τον ρώτησα μου είπε ότι όντως ισχύουν και ποιο είναι το πρόβλημά μου. Άκουσα τη συνέντευξη του Κυπαρισσόπουλου και κατάλαβα ποιος είναι. Έστειλα ένα μήνυμα στον Κυπαρισσόπουλο και του εξήγησα και μου είπε αν μπορώ να τα καταθέσω στον εισαγγελέα.

    Πρόεδρος: Τι είδατε και ταυτιστήκατε;

    Μάρτυρας: Ο ίδιος λόγος, «θέλω να είσαι δίπλα μου, μου αρέσει που είσαι μικρή, να ασχοληθώ με το θέατρο». Κυρίως ότι «δεν θέλω μα σε πλησιάζει κανένας άλλος ούτε να σε αγγίζει».

    Πρόεδρος: Κάτι πιο συγκεκριμένο;

    Μάρτυρας: Ότι «δεν θέλω να σε πλησιάζει κανένας άλλος εκτός από μένα.»

    Η μάρτυρας υποστήριξε πως είχε μιλήσει σε αξιωματικό της αστυνομίας για τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου το 2017, χωρίς όμως να γίνει κάτι.

    “Ήθελα απλώς να σταματήσουν όλα αυτά. Οταν ο ίδιος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να έχει σχέσεις με ανήλικα το θεώρησα μη ηθικό, ότι καταστρέφει ψυχές. Είχα μιλήσει νωρίτερα σε ψυχολόγο της αστυνομίας το 2017 για την πιεστική συμπεριφορά και πως ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Αναφέρθηκα στο όνομα του κατηγορούμενου. Μου είπε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα”, κατέθεσε.

    Η κατάθεση της πρώην συντρόφου του Λιγνάδη  θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Λιγνάδη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον βιασμό ανηλίκου

    Δίκη Λιγνάδη: Άφαντος ξανά ο τρίτος καταγγέλλοντας – Τι αποφάσισε το δικαστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ