• Κοινωνία

    Προφυλακιστέα η μητροκτόνος του Γουδή

    • Ρεγγίνα Σπυράτου
    γουδη

    Από την υπόθεση της μητροκτόνου στο Γουδή.


    Με την προφυλάκιση της 68χρονης έπεσε η αυλαία της οικογενειακής τραγωδίας στο Γουδή.

    Η γυναίκα, που το περασμένο Σάββατο σκότωσε την υπέργηρη μητέρα της και εγκατέλειψε το άψυχο σώμα της στο πεζοδρόμιο, θα οδηγηθεί στη φυλακή.

    Μετά την απολογία της, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση της, ενώ ο δικηγόρος της ζήτησε τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο και τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης.

    Η απολογία της 68χρονης διήρκησε ελάχιστη ώρα.

    Σύμφωνα με τον συνήγορο της, η κατηγορουμένη δεν έχει συναίσθηση των συνεπειών της πράξης της. Επαναλαμβάνει ότι σκότωσε τη μητέρα της για να τη λυτρώσει κι ότι η ίδια της το είχε ζητήσει.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η 68χρονη υποστήριξε στην απολογία της: «Η μητέρα μου ζητούσε λύτρωση από μένα και από το Θεό. Έτσι κι έκανα. Μετά την τύλιξα σε μια κουβέρτα και την έσυρα στο δρόμο, γιατί δεν άντεχα να τη βλέπω νεκρή μέσα στο σπίτι».

    «Δεν καταλαβαίνω γιατί με ταλαιπωρείτε, γιατί δεν με αφήνετε να πάω σπίτι μου», φέρεται να είπε στον συνήγορο της, Σπύρο Δημητρίου.

    Ο συνήγορος της μητροκτόνου συμπλήρωσε, αναφορικά με τη γυναίκα: «Η εντολέας μου ισχυρίζεται ότι η ίδια της η μητέρα της είχε ζητήσει να διαπράξει το έγκλημα. Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής. Ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».



    ΣΧΟΛΙΑ