• Κοινωνία

    Πρεμιέρα για τις μετεγγραφές φοιτητών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

    • NewsRoom


    Ενεργή είναι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία όσοι φοιτητές επιθυμούν, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για μετεγγραφή από τη σχολή τους στο αντίστοιχο τμήμα άλλων περιοχών.

    Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 27 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, μέσα στο εν λόγω διάστημα, οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν σε άλλο τμήμα από αυτό όπου πέρασαν θα μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δυνατότητα παρέχεται στις εξής περιπτώσεις φοιτητών:

    -Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους
    -Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές
    -Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

    Για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσα στο ορισμένο διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση transfer.it.minedu.gov.gr/ ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, minedu.gov.gr.

    Σημειώνεται ότι για να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

    Τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει το υπουργείο, αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ