• Κοινωνία

    Πραγματογνώμονας πυρκαγιάς Μάτι: Συνδέει τις απειλές με το ατύχημα με τη μηχανή του – Διαβάστε και τις 7 καταθέσεις του

    Δημήτρης Λιότσιος


    Τη δολιοφθορά στη μοτοσυκλέτα του που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή συνδέει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος με τις απειλές που καταγγέλλει ότι δεχόταν για να αλλοιώσει την πραγματογνωμοσύνη του και να μην επιρρίψει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους.

    Στις 5 Μαρτίου του 2020, καταθέτοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στον ανακριτή που διερευνά την τραγωδία στο Μάτι, ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού πρώτα αναφέρει τις χυδαίες εκφράσεις τις οποίες καταγγέλλει ότι χρησιμοποίησε «με απειλητικό ύφος» ο τότε αρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος «για να τον απειλήσει και να τον πιέσει να αλλοιώσει την πραγματογνωμοσύνη του», παραθέτει μια φράση που τον κάνει να πιστεύει ότι ήταν ευθεία απειλή κατά της ζωής του.

    «Εκεί που ταράχθηκα πάρα πολύ ήταν όταν γύρισε και μου είπε με στόμφο ότι αν μετά απ όλα αυτά δεν τον ακούσω, θα έρθει και το «μεμονωμένο». Η έκφραση αυτή θεωρούσα και θεωρώ ότι αποτελεί απειλή για την ίδια μου τη ζωή… Ενισχύεται η άποψη αυτή διότι όταν ο εισαγγελέας κάλεσε τους υπόπτους, συμπεριλαμβανομένου και τον κ. Ματθαιόπουλο, εγώ τρεις μέρες μετά υπέστη δολιοφθορά στη μηχανή μου και λίγο έλειψε να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή», αναφέρει στην κατάθεση του ο πραγματογνώμονας.

    Επικαλείται μάλιστα και την τεχνική έκθεση της κατασκευάστριας της μηχανής του, σύμφωνα με την οποία «πρόκειται για παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στο κεντρικό παξιμάδι του πίσω άξονα και η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο την πρόκληση δυστυχήματος».

    Ένα μήνα μετά τη δημοσιοποίηση της δολιοφθοράς, ο πραγματογνώμονας υποστηρίζει ότι εκλάπη η μηχανή του για να μη βρεθούν άλλα ίχνη.

    «Ζητώ την προστασία μου από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας σε αυτή την ποινική υπόθεση, διότι ο καταγγελλόμενος από εμένα Αρχηγός του Π.Σ κ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος, πιθανόν να διαπράξει νέες έκνομες ενέργειες απέναντι μου, τόσο ο ίδιος όσο και οποιοσδήποτε άλλος που πιθανόν εμπλέκεται στην ποινική αυτή υπόθεση σύμφωνα και με τα λεγόμενα του», αναφέρει χαρακτηριστικά σε κατάθεση του.

    Συνολικά από τις 3 Μαρτίου μέχρι και χθες, ο Λιότσιος έδωσε 7 καταθέσεις στον ανακριτή. Στη χθεσινή παρέδωσε στον ανακριτή την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Ματθαιόπουλο αλλά και τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του.

    Αναλυτικά οι καταθέσεις του πραγματογνώμονα: 

    Κατάθεση 3-3-2020

    Κατάθεση 4-3-2020

    Κατάθεση 5-3-2020

    Κατάθεση 6-3-2020

    Κατάθεση 9-3-2020

    Κατάθεση 1-6-2020

    Κατάθεση 20-7-2020

     



    ΣΧΟΛΙΑ