ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι δημόσιες υπηρεσίες της Πορτογαλίας νέκρωσαν σήμερα λόγω της απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων που διεκδικούν αυξήσεις μεγαλύτερες από εκείνες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το Κοινό Μέτωπο των Συνδικάτων της Δημόσιας Διοίκησης, που εκπροσωπεί περίπου τριάντα τομείς, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%. Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε δικά της στοιχεία.
Η απεργία, που χαρακτηρίζεται «η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών», είναι «η απάντηση που αξίζει στην κυβέρνηση», τόνισε το Κοινό Μέτωπο στην ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των συνδικάτων Σεμπαστιάου Σαντάνα, σήμερα παρέμειναν κλειστά «εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα», αναβλήθηκαν ραντεβού ασθενών σε νοσοκομεία, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των εργαζομένων στο δικαστικό σύστημα.
Τα συνδικάτα διεκδικούν αυξήσεις 15% ενώ η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί την Τρίτη προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο προβλέπει αύξηση μόνο 2,15% στους μισθούς.
Η κυβέρνηση της μετριοπαθούς δεξιάς του Λουίς Μοντενέγκρο δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο αλλά το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό κόμμα έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι οι βουλευτές του θα απόσχουν από την ψηφοφορία, ώστε να περάσει ο προϋπολογισμός.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τις χαμηλότερες συντάξεις και να μειώσει τη φορολογία εισοδήματος και τους φόρους που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανική αστυνομία: Εξάρθρωση κυκλώματος με πλαστούς πίνακες
Ζελένσκι: Ζήτησε όπλα μεγάλου βεληνεκούς από τη «Συμμαχία των Προθύμων»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη
- Διονύσης Σαββόπουλος: Ο ανατρεπτικός Νιόνιος της Ελλάδας που ανταποκρίθηκε στο θαύμα του