ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία και προκάλεσαν την κατάρρευση έξι σπιτιών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Αρβάιλερ, μια οινοπαραγωγική περιοχή στον ποταμό Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο. Άλλα περίπου 25 σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν στην περιφέρεια Σουλτ μπάι Αντενάου, στη λοφώδη περιοχή Άιφελ, είχε μεταδώσει νωρίτερα το SWR, επικαλούμενο την αστυνομία.
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων πάνω σε στέγες που πρέπει να διασωθούν», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς. «Υπάρχουν πολλά μέρη όπου έχουν αναπτυχθεί πυροσβέστες και διασώστες. Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή εικόνα επειδή οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Δύο πυροσβέστες πνίγηκαν και ο στρατός αναπτύχθηκε χθες, Τετάρτη, για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης, αφού ένα σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων, που κινείται αργά, προκάλεσε πλημμύρες απ’ αυτές που σημειώνονται μια φορά σε διάστημα μιας γενιάς.
Δείτε βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας – Στο κόκκινο οι θερμοκρασίες
Γώγος: Προβληματισμός για σχολεία και πανεπιστήμια – Διασπορά του ιού σε νεαρές ηλικίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Περίπου 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Μόναχο κατά των ιρανικών αρχών
- Βιολάντα: Συνελήφθη ξανά ο ιδιοκτήτης της για κακούργημα, με ένταλμα του ανακριτή
- Στ. Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται και μετατρέπεται σε πόλη φιλική προς τους πολίτες και αναπτυξιακό και καινοτομικό κόμβο
- Ρ. Σβίγκου: Ο κ. Στουρνάρας οφείλει να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και να μην εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.