ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα και πριν την πρωτοχρονιά.
Στις 12:00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας ο βασικός σχεδιασμός είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά την πρωτοχρονιά αλλά δεν απέκλεισε αυτό να γίνει νωρίτερα αν κριθεί αναγκαίο.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι ο βασικός γνώμονας για τη λήψη των μέτρων είναι η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στην Αττική, ωστόσο η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%. Παράλληλα εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στις εισαγωγές και τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία.
Νέα μέτρα: Τι θα αφορούν, πού θα εφαρμοστούν
Τα νέα μέτρα που θα αποφασιστούν θα κινούνται σε 3 πυλώνες. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας το πρόβλημα εντοπίζεται στα κέντρα διασκέδασης και όχι στην εστίαση συνολικά. Εκεί τα μέτρα θα αφορούν το ωράριο, τη μουσική και τους όρθιους.
Ο δεύτερος πυλώνας των μέτρων θα αφορά τα γήπεδα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι φίλαθλοι δεν τηρούν τα μέτρα και ειδικότερα αυτό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Τέλος, ο τρίτος πυλώνας θα αφορά την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κυριαρχία της «Όμικρον» σε 15 μέρες
Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι το 50 % ανήκει σε νέους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση. Με αυτή την αφορμή κάλεσε τους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των γιορτών.
Σχετικά με την μετάλλαξη «Όμικρον» ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι έχει μεγάλη δυναμική και υπάρχει εκτίμηση ότι μπορεί να κυριαρχήσει στη χώρα μας τις επόμενες 15 μέρες.
Διαβάστε ακόμη:
Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία – Συναγερμός για την Όμικρον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.