• Κοινωνία

    Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για την απόδραση δύο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα

    • Ρεγγίνα Σπυράτου


    Δεκαπέντε ώρες μετά τη νέα διπλή απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα, το  υπουργείο Δικαιοσύνης και ο αρμόδιος για την ασφάλεια και λειτουργία των φυλακών γενικός γραμματέας συνεχίζουν να τηρούν σιγή ιχθύος.
    Καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία ενημέρωση για το νέο περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων μέσα στις φυλακές: δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, αποδράσεις.
    Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα των διαπιστευμένων συντακτών, «πηγή» του υπουργείου ενημέρωνε άτυπα για τα τυπικά και αναμενόμενα:
     α) έχει δοθεί παραγγελία  από το υπουργείο προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και
     β) έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.
    Από και και πέρα, ουδείς υπεύθυνος «γνωρίζει» πώς άλλοι δυο κρατούμενοι έφυγαν σαν κύριοι από τις φυλακές. Ο 21 ετών Σύριος κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξης.  Ο 23χρονος Αλβανός κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.
    Για το αν ο Αλβανός δραπέτης εμπλέκεται στη μαφία των φυλακών ή τη δολοφονία του κρατουμένου στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, οι αρμόδιοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ακόμα δεν… ξέρουν.  Περιμένουμε μήπως μάθουν κάτι, το επόμενο… 12ωρο!



    ΣΧΟΛΙΑ