• Κοινωνία

    Πυροβολισμός 16χρονου: «Έριξα χαμηλά και τις δύο φορές, έπρεπε να σώσω τους συναδέλφους μου» – Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός

    • NewsRoom


    «Και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά. Ο αστυνομικός, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, υποστήριξε ότι ουδέποτε σημάδεψε τον οδηγό ή την καμπίνα του αγροτικού, και δήλωσε σοκαρισμένος, όταν διαπίστωσε τον τραυματισμό του.

    Σύμφωνα με πηγές, ο αστυνομικός υποστήριξε επίσης ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων λέει ψέματα ότι δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν. Επίσης, επισημαίνει ότι το όπλο του είχε ακόμη 10 σφαίρες, κάτι που δείχνει, όπως υποστηρίζει, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 16χρονο.

    «Ψευδής ο ισχυρισμός του υπαλλήλου του πρατηρίου»

    Ο αστυνομικός ανέφερε ότι το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου 2022, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία και κατέφθασε με συναδέλφους σε βενζινάδικο. Τότε, τους προσέγγισε υπάλληλος του πρατηρίου που τους ανέφερε ότι πελάτης έβαλε καύσιμα 20 ευρώ σε αγροτικό και έφυγε, δίνοντάς τους και τον αριθμό πινακίδας.

    Μιλώντας στον ανακριτή, φέρεται να είπε ότι είναι «ψευδής είναι ο ισχυρισμός του υπάλληλου του πρατηρίου καυσίμων Β. Τ. ότι ουδέποτε απευθύνθηκε σε μας για το εν λόγω περιστατικό και ότι επειδή αυτός μονολογούσε ότι διέφυγε ο οδηγός του αγροτικού ΙΧ χωρίς να τον πληρώσει, εμείς ακούσαμε τα όσα είπε και τάχα προθυμοποιηθήκαμε αυτοβούλως να καταδιώξουμε το όχημα».

    Η καταδίωξη του αγροτικού

     Οι αστυνομικοί, φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, εντόπισαν το ύποπτο όχημα το οποίο έκανε ελιγμούς ζιγκ-ζαγκ πριν το προσεγγίσουν. Παρότι οι αστυνομικοί με τις μοτοσικλέτες ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει, αυτός έφυγε απότομα και με σκοπό να εμβολίσει την πρώτη μηχανή. Ωστόσο αποφεύχθηκε, χάρη στον ελιγμό του αστυνομικού.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται ότι ανέφερε ο αστυνομικός, το αγροτικό έφυγε παραβιάζοντας δύο κόκκινους σηματοδότες.

    «Στις τελευταίες σιδηροδρομικές γραμμές πριν τις φυλακές, χωρίς εμφανή λόγο και ενώ μπορούσε να συνεχίσει ευθεία για να εισέλθει στον οικισμό, προκειμένου να διαφύγει της συλλήψεως του, καθώς γνώριζε ότι δεν ήμασταν σε οργανωμένη επιχείρηση και δεν είχαμε τη δυνατότητα να εισέλθουμε εντός του οικισμού, ξαφνικά εντελώς απότομα έκανε αναστροφή, με αποτέλεσμα να έρθει κατά μέτωπο και ελαφρώς διαγώνια με τη πρώτη μηχανή των Α. – Σ. Τότε επειδή ο οδηγός σταμάτησε προς στιγμήν το όχημα, σταμάτησε και η πρώτη μηχανή και οι ανωτέρω άρχισαν να του δίνουν εντολές, για να αποβιβαστεί από αυτό. Ωστόσο ο οδηγός δεν υπάκουσε, αλλά εκκίνησε εκ νέου το όχημα με μεγάλη ταχύτητα, με σκοπό να χτυπήσει την πρώτη μηχανή με το μπροστινό μέρος του αγροτικού», φέρεται να είπε.

    Ο 16χρονος οδηγός, σύμφωνα με τον αστυνομικό, κινήθηκε με κατεύθυνση τις φυλακές των Διαβατών. Ο οδηγός, υποστήριξε, έκανε αναστροφή και ξαναπάτησε γκάζι για να κινηθεί κατά της πρώτης μηχανής, με στόχο να την χτυπήσει και προς στιγμήν, θεώρησε ότι τους παρέσυρε.

    «Έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει. Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου» φέρεται να είπε, πλην όμως υπήρξε αναπήδηση λόγω της παραμορφωμένης ασφάλτου. Όπως ισχυρίστηκε, δεν μπορούσε να στοχεύσει με ακρίβεια, επειδή κρατούσε το όπλο με το ένα χέρι και απείχε 15 μέτρα από το αγροτικό.

    Ο γεμιστήρας και ο πυροβολισμός

    Ο αστυνομικός επικαλείται τόσο τη βαλλιστική εξέταση, που δείχνει ότι στον γεμιστήρα του υπήρχαν 10 σφαίρες, γεγονός που όπως αναφέρει, δείχνει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον οδηγό, όσο και το εύρημα της δεύτερης σφαίρας, που χτύπησε χαμηλά στην εξώπορτα μοτέλ, κάτι που όπως αναφέρει, δείχνει ότι πυροβόλησε από ψηλά προς χαμηλά.

    Μετά το πυροβολισμό, ο αστυνομικός λέει ότι κάλεσαν τον οδηγό να εξέλθει του οχήματος, που είχε καταλήξει σε τοίχο, ενώ δεν απέκλεισαν ότι είχε διαφύγει. Ομάδα ΟΠΚΕ έφτασε στο σημείο και τότε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ στο πίσω τζάμι του αγροτικού υπήρχε τρύπα.

    Ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος από τον τραυματισμό, καθώς είχε στοχεύσει χαμηλά. Όπως λέει, έδεσε με συναδέλφους του το τραύμα και μετά από 15 λεπτά έφτασε το ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλισε τον Ρομά – Το Συμβούλιο θα αποφασίσει για την προφυλάκιση



    ΣΧΟΛΙΑ