• Κοινωνία

  Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μια μαθήτρια


  Μια μαθήτρια, η οποία τραυματίστηκε στη χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε ένας 13χρονος σε σχολείο στο Βελιγράδι, νοσηλεύεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα από το όπλο του στο κεφάλι, ανακοίνωσε ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

  Η αστυνομία είπε ότι ο 13χρονος παραδόθηκε χθες αφού σκότωσε οκτώ μαθητές και τον φύλακα του σχολείου τους.

  «Το κορίτσι, το οποίο υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση χθες εξαιτίας τραυμάτων που φέρει στο κεφάλι… παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τη ζωή της, αλλά η γενική κατάστασή της είναι βαριά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σίνισα Ντούτσιτς, ο εκτελών χρέη διευθυντή στο νοσοκομείο Τιρσόβα.

  Οι μαζικές δολοφονίες στη Σερβία είναι σπάνιο φαινόμενο και αυτή είναι η πρώτη ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη χώρα αυτή των Βαλκανίων.

  Μια δασκάλα και έξι μαθητές τραυματίστηκαν από την επίθεση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τιρσόβα και στην πανεπιστημιακή κλινική της πόλης.

  Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τιρσόβα δύο αγόρια που τραυματίστηκαν στην επίθεση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Ντούτσιτς.

  «Γονείς τα επισκέφθηκαν, το ίδιο και ένας ψυχολόγος, βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς τους», σημείωσε ο ίδιος.

  Ο ύποπτος ως δράστης χρησιμοποίησε δύο πιστόλια που ανήκουν στον πατέρα του, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

  Ο φύλακας και τρεις μαθήτριες δέχτηκαν πυροβολισμούς στον διάδρομο.

  Έπειτα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης πυροβόλησε μια δασκάλα και τους μαθητές σε μια αίθουσα όπου γινόταν μάθημα Ιστορίας.

  Από αύριο Παρασκευή η χώρα θα τηρήσει τριήμερο εθνικό πένθος.

  Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε χθες ότι ο 13χρονος θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

  Ο Βούτσιτς συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο πατέρας του αγοριού συνελήφθησαν.

  Διαβάστε επίσης:  ΣΧΟΛΙΑ