• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: Συνελήφθη εμπρηστής στη Μεσσηνία – Ομολόγησε την ευθύνη για τρεις πυρκαγιές

    • NewsRoom
    ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιόος

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός


    Νεότερη ενημέρωση για την πορεία των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός.

    Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε πως οι μάχες της Πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική και στη Ρόδο συνεχίζονται, ενώ στη Λακωνία η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

    Ειδικότερα για την φωτιά  στο Λευκόχωμα της Λακωνίας, επιχειρούν 52 πυροσβέστες, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν από αέρα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

    Το απόγευμα της Τετάρτης, στη Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε σύλληψη άνδρα, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του για τρεις διαφορετικές πυρκαγιές.

    Τέλος η ΓΓΠΠ εισηγήθηκε τη λήψη πρόσθετων απαγορεύσεων διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας πολιτών σε δάση και δασικές εκτάσεις, στις περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται στις κατηγορίες κινδύνου πυρκαγιάς 3, 4 και 5.

    Λίγο νωρίτερα, σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψη στη Μεσσηνία.

    Όπως ανέφερε, πρόκειται για έναν ημεδαπό άνδρα 30 ετών, κάτοικο Χαρακοπίου Μεσσηνία.

    Ο άνδρας, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα, ομολόγησε την ευθύνη του για τρεις πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά, στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας.

    Διαβάστε επίσης

    Ρόδος: Να κηρυχθούν τρεις δημοτικές ενότητες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζητούν περιφέρεια και δήμος

    Meteo: Σε πολύ υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία έως τα τέλη Ιουλίου

    Κλειστά όλα τα Πάρκα της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους



    ΣΧΟΛΙΑ