• Κοινωνία

    Πυροσβεστική: Εκτός ελέγχου οι φωτιές σε Μάνδρα και Λουτράκι – Υπό έλεγχο σε Ηλεία, Δαφνί, Λέσβο, Λάρισα, Μεσσηνία και Μαγνησία

    • NewsRoom
    ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιόος

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός


    Ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στην Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα δίνει η Πυροσβεστική.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, 47 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα.

    Εκτός ελέγχου παραμένουν οι πυρκαγιές σε Μάνδρα (η οποία ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια) και Λουτράκι.

    Στην πυρκαγιά των Δερβενοχωρίων, το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχουν σημειωθεί ζημιές, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς.

    Από τις σημερινές πυρκαγιές, οι πιο σημαντικές,  οι οποίες έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ήταν αυτές σε  Ηρακλειά Ηλείας, οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στο Δαφνί Αττικής και οι πυρκαγιές στην Καλλονή Λέσβου, στη Γαλήνη Λάρισας σε υπολείμματα καλλιεργειών, στη Χρυσοκελλαρια Μεσσηνίας και στο Σέσκλο Μαγνησίας.

    Στο αίτημα της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκαν η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θα στείλουν 4 αεροσκάφη τις επόμενες ώρες.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για υψηλές Θερμοκρασίες και τις επόμενες ημέρες, με τους ανέμους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Έτσι για την Τετάρτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά στη Χρυσοκελλαριά Μεσσηνίας

    Φωτιά ξέσπασε στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα

    Δαφνί: Υπό έλεγχο οι δύο φωτιές πλησίον της Λεωφόρου Αθηνών

     



    ΣΧΟΛΙΑ