• Κοινωνία

    Πυρκαγιές σε Λούτσα και Δελφούς – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (pics)

    • NewsRoom


    Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περιοχές της Αττικής και της Φωκίδας καθώς αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ξέσπασαν δύο πυρκαγιές -οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη- η πρώτη στην Αρτέμιδα και η δεύτερη στους Δελφούς.

    Συγκεκριμένα,  λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αρτέμιδα (Λούτσα).

    Στην περιοχή επιχειρούν οκτώ οχήματα με 27 πυροσβέστες και πέντε οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε μία κατοικία.

    Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή από την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κιάφας από το ύψος της Πρεσβύτερου Μάρκου έως την Αγίας Κυριακής.

    Λίγο αργότερα μετά τις 15.00 το μεσημέρι φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει κίνδυνος για τον αρχαιολογικό χώρο ή για κατοικίες.

    Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από πλευράς εναερίων μέσων 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται, ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

    Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

    Δείτε φωτογραφίες 



    ΣΧΟΛΙΑ