• Κοινωνία

    Στις φλόγες η Δροσοπηγή, έφτασε στο Κρυονέρι η φωτιά – Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες (upd)

    • NewsRoom
    Πυρκαγιά στη Βόρεια Αττική: Στις φλόγες η Δροσοπηγή, έφτασε στο Κρυονέρι η φωτιά - Εκκενώνονται Κοκκινόβραχος και Αφίδνες (upd)


    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει η πυρκαγιά που ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη, καθώς οι άνεμοι προκάλεσαν ισχυρές αναζωπυρώσεις σε τρία μέτωπα, με μια μεγάλη μάχη να πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Δροσοπηγή, το Κρυονέρι και τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι.

    Στις φλόγες έχει παραδοθεί η Δροσοπηγή, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα. Τεράστιες φλόγες έχουν  «καταπιεί» ολόκληρο τον οικισμό, με τα σπίτια να έχουν παραδοθεί στην φωτιά.

    Ταυτόχρονα, οι φλόγες έφτασαν ήδη στο Κρυονέρι, το οποίο απειλείται από δύο πλευρές. Το Κρυονέρι έχει ήδη εκκενωθεί.  Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε προς Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», τονίζεται στο μήνυμα.

    Ένα μέτωπο κατευθύνεται και  προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μήνυμα του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν τώρα προς Ωρωπό. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εκκενώστε τώρα προς Ωρωπό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

    Αστυνομικοί διώχνουν όσους δεν έχουν φύγει ακόμη, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η περίμετρος της πυρκαγιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη κάτι που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Την ίδια ώρα η φωτιά έχει εισβάλει στην περιοχή των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι. Συνεχώς ξεσπούν νέες εστίες, μέσα στη δασική έκταση, ενώ μια μεγάλη εστία υπάρχει πίσω από το βασιλικό κοιμητήριο. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει και τα κοντέινερς με τα κινητά αντικείμενα.

    Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Πιο συγκεκριμένα επιχειρούν από εδάφους 340 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 15 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.. Ήδη τα εναέρια μέσα κάνουν στοχευμένες ρίψεις και επιχειρούν ενισχυμένες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα πυρκαγιά στη Φωκίδα: Εντολή εκκένωσης των χωριών Ελαία και Καλλιθέα
    Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό
    Γιάννης Καλλιάνος: Εφιαλτική πρόβλεψη για έως και 8 μποφόρ στην Αττική αύριο



    ΣΧΟΛΙΑ