• Κοινωνία

    Πύργος Πειραιά: Φαντασμαγορικό υπερθέαμα από την φωταγώγησή του (ΒΙΝΤΕΟ)

    • NewsRoom
    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά

    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά


    Μοναδικές εικόνες, λάμψη και γιορτινά χρώματα σκόρπισε, για άλλη μια χρονιά, ο Πύργος του Πειραιά που φωταγωγήθηκε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, σε μια λαμπερή βραδιά, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, «Χριστούγεννα στον Πειραιά, Γιορτές στις Γειτονιές».

    Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Piraeus Tower και ο Δήμος Πειραιά παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα, γεμάτο λάμψη, παλμό, φως, συναίσθημα στο κτήριο-σύμβολο της πόλης μας, λίγους μήνες πριν ανοίξει τις πόρτες του και υποδεχθεί ενοίκους και επισκέπτες.

    Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωποι της Piraeus Tower – ο φορέας υλοποίησης του έργου που αποτελείται από την Dimand, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments – φωταγώγησαν χθες, το ιστορικό τοπόσημο του Πειραιά σε μία λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα-για πρώτη φορά- στον 3ο όροφο του Πύργου Πειραιά.

    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά
    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά

     

    Παρόντες ήταν Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών, νεοκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, φορείς της πόλης, καθώς και στελέχη της Κοινοπραξίας.

    Πριν την εντυπωσιακή φωταγώγηση οι παρευρισκόμενοι, καθώς και δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε ένα από τους υπερσύγχρονους ορόφους του κτηρίου.

    Η «αναγέννηση» του Πύργου Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής γιορτάζεται τα εφετινά Χριστούγεννα με τo light art installation «Rebirth». Αλληλουχίες χρωμάτων και φωτεινών εντάσεων αναπτύσσονται σε όλα τα πτερύγια του Πύργου και ερμηνεύουν με εντυπωσιακό τρόπο τις νέες όψεις στο νυχτερινό τοπίο του Λιμανιού.

    To Rebirth αντλεί έμπνευση από την abstract ζωγραφική και το κίνημα light and space του προηγούμενου αιώνα και δημιουργεί νέες εικόνες που συμβολίζουν το πολύχρωμο και φωτεινό μέλλον του Πειραιά.

    O φωτεινός Πύργος του Πειραιά θα λάμπει κάθε βράδυ έως τις 6 Ιανουαρίου, υπενθυμίζοντας στους Πειραιώτες και στους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας την ελπίδα, το φως και την αισιοδοξία που ευχόμαστε όλοι για τις γιορτινές ημέρες και το νέο έτος.

    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά
    Ο φωταγωγημένος Πύργος Πειραιά

     

    Διαβάστε επίσης:

    Αττική: Γυναίκα πηδά από παράθυρο εν κινήσει λεωφορείου και εξαφανίζεται (video)

    Στυλιανίδης: Συγκεντρώνουμε δυνάμεις και στη ναυτιλία

    Μαρινάκης: Μόνο για εργασία οι άδειες στους μετανάστες – Θα λήγουν, όταν σταματήσουν να δουλεύουν



    ΣΧΟΛΙΑ