• Κοινωνία

    Πειραιάς: Σε «διωγμό» των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών από τα δικαστήρια προχώρησαν οι αστυνομικοί

    Δικαστήρια Πειραιά

    Δικαστήρια Πειραιά


    Σε… διωγμό των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών από τα δικαστήρια του Πειραιά προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικοί.

    Όπως καταγγέλλουν δικαστικοί συντάκτες, απαγόρευσαν την είσοδό τους στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά, όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία, έξω από το χώρο του ασανσέρ.

    Στο συγκεκριμένο χώρο, οι δημοσιογράφοι έχουν λάβει άδεια να βρίσκονται από τον προϊστάμενο της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά.

    Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν αναληθώς τη διοίκηση του Πρωτοδικείου ότι οι δημοσιογράφοι βρίσκονται εκεί με τηλεοπτικές κάμερες. Κάτι φυσικά που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα καθώς τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν εκτός του κτιρίου.

    Επίσης, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους τα στοιχεία τους για να κάνουν εξακρίβωση, παρακρατώντας τις δημοσιογραφικές ταυτότητες τους, τις οποίες επέστρεψαν μετά από μερικά λεπτά και τους είπαν πως εάν δεν αποχωρήσουν από το χώρο θα προβούν σε άλλα… μέτρα.

    Τελικά, αστυνομικός συνόδευσε τους δημοσιογράφους στο ισόγειο των δικαστηρίων χωρίς να υπάρχει ανάκληση της εντολής του προϊσταμένου για παραμονή τους στον πρώτο όροφο, του δημόσιου κτιρίου των δικαστηρίων Πειραιά.

    Σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά υπάρχουν δύο υποθέσεις που απασχολούν τη κοινή γνώμη, των κατηγορουμένων για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού και της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά με εμπλοκή λιμενικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Χριστούγεννα: Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

    Απίστευτο: Ποια ελληνική εταιρεία προσφέρει στις υπαλλήλους της δωρεάν κατάψυξη ωαρίων

    Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά εκτός της πεπατημένης για το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ