• Κοινωνία

    Πειραιάς: Νεκρός 18χρονος σε νυχτερινό κέντρο από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις κατά τον έλεγχο της αστυνομίας

    • NewsRoom
    Περιπολικό της αστυνομίας το βράδυ κατά τη διάρκεια καταδίωξης


    Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 18χρονος τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο του Πειραιά.

    Λίγο πριν τις 5:00 το πρωί, το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο, όπου εντόπισε τον νεαρό άνδρα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κατάστασή του οφειλόταν στην κατανάλωση αλκοόλ.

    Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λίγη ώρα αργότερα ο νεαρός κατέληξε.

    Η σορός του 18χρονο αναμένεται να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή.

    Μετά το συμβάν, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επιτόπια έρευνα στο νυχτερινό κέντρο, όπου και εντοπίστηκαν δύο άνδρες, ο ένας γεννηθείς το 1987 και ο άλλος το 1982 να φέρουν όπλα.

    Οι δύο άνδρες δεν εμπλέκονται με την υπόθεση του θανάτου του 18χρονου, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν να διαφύγουν.

    Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

    Ο ένας εκ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις καταστηματαρχών ενώ και οι δύο είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος παραβάσεων.

    Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

    «Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

    Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

    Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

    Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας: Το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να εισέλθει στη νέα εποχή

    Γαλλία: Επιπλέον μέτρα για τους αγρότες ετοιμάζει ο Ατάλ – Υπό απειλή πολιορκίας το Παρίσι

    Ερντογάν: Επικοινώνησε με τον ιερέα της καθολικής εκκλησίας που δέχθηκε επίθεση



    ΣΧΟΛΙΑ