• Κοινωνία

    Ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα στον Πέτρο Φιλιππίδη: Κατηγορείται για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πέτρος Φιλιππίδης

    Πέτρος Φιλιππίδης


    Αντιμέτωπος με μία βαριά ποινική δίωξη, για 3 κακουργήματα, είναι από σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης.

    Μετά τις καταγγελίες των 3 γυναικών ηθοποιών και την έρευνα που διενεργήθηκε, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του γνωστού κωμικού ποινική δίωξη για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού.

    Πλέον, η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Νομικές πηγές εκτιμούν ότι η ανάκριση θα διενεργηθεί με γοργούς ρυθμούς, καθώς το 1ο από τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκε πριν από 14 χρόνια.

    Στις ανωμοτί εξηγήσεις που ο Π. Φιλιππίδης έδωσε στον εισαγγελέα, Κώστα Σπυτόπουλο μέσω γραπτού υπομνήματος και χωρίς να εμφανιστεί ο ίδιος, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι οι τότε νεαρές ηθοποιοί θέλουν να τον εκδικηθούν, γιατί δεν τους έδωσε κάποιο ρόλο.

    Οι καταγγελίες

    Οι 3 καταγγέλουσες, όλες ηθοποιοί, στα πρώτα τους βήματα την επίμαχη περίοδο, κατέθεσαν στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο και κατήγγειλαν τον δημοφιλή κωμικό για το βιασμό ή την απόπειρα βιασμού τους.

    Κοινός παρανομαστής και στις 3 καταγγελίες οι υποσχέσεις που φέρεται να έδινε ο Π. Φιλιππίδης στις νεαρές γυναίκες για ένα ρόλο σε κάποια θεατρική παράσταση ή σε τηλεοπτικό σήριαλ όπου ο ίδιος πρωταγωνιστούσε.

    Η πρώτη γυναίκα κατήγγειλε ότι το 2008, βρέθηκε, μέρα μεσημέρι, στο καμαρίνι του ηθοποιού, σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

    Πήγε, υποστήριξε, πολύ χαρούμενη γιατί θα της έδινε ρόλο σε μία μεγάλη παράσταση.

    «Όμως, μόλις μπήκα, άρχισε να μου μιλάει άσεμνα και να κάνει χειρονομίες», φέρεται να κατέθεσε. «Κατάφερα να του ξεφύγω. Έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε. Με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

    Για ένα ρόλο λέει πως βρέθηκε, το 2010, στο καμαρίνι του ηθοποιού και η δεύτερη καταγγέλλουσα. Στον εισαγγελέα φέρεται να περιέγραψε μια μάχη που όπως είπε, έδωσε για να γλιτώσει.

    «Αντιστάθηκα. Φώναζα. «Όσο κι αν φωνάζεις δεν θα σε ακούσει κανένας. Είμαστε μόνοι μας», μου απαντούσε. Τον χτυπούσα με τα χέρια, με τα πόδια μου. Με άφησε να φύγω, αφού πρώτα με απείλησε για να μην μιλήσω».

    Μάρτυρας αυτής της γυναίκας φέρεται να μιλά για εμφανή σημάδια κακοποίησης.

    «Εκείνο το μεσημέρι, συνάντησα τη φίλη μου και είδα σημάδια σε όλο το λαιμό της. Μου είπε ότι ο ηθοποιός προσπάθησε να τη βιάσει», φέρεται να κατέθεσε.

    Μία τρίτη νεαρή ηθοποιός κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι αρχές Αυγούστου του 2014, βρέθηκε μετά από επαγγελματικό ραντεβού, στο αυτοκίνητο του ηθοποιού:

    «Κλείδωσε το αυτοκίνητο. Άρχισε να απλώνει τα χέρια του πάνω μου. Του φώναζα «σταμάτα», αλλά εκείνος συνέχιζε. Για να γλιτώσω, υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση».

    Διαβάστε ακόμη:

    Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη – Ο εισαγγελέας αποφασίζει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη

    Πέτρος Φιλιππίδης: Με γραπτό υπόμνημα οι εξηγήσεις του στον εισαγγελέα για τις τρεις καταγγελίες εναντίον του

    Δεν παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης – Πήρε προθεσμία για να ενημερωθεί

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ