ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο άντρας που χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, από τους οποίους οι τέσσερις θα εκτιθούν σε σωφρονιστικό ίδρυμα ενώ οι υπόλοιποι 14 λαμβάνουν αναστολή.
Ο καταδικαστέος Νταμιέν Τάρελ, είναι 28χρονών και λάτρης των μεσαιωνικών πολεμικών τεχνών. Ο ίδιος όταν συνελήφθη ομολόγησε ότι χτύπησε τον αρχηγό του γαλλικού κράτους κατά την επίσκεψη που είχε κάνει στην επαρχία Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Παρόλα αυτά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε προσχεδιάσει την πράξη του.
Στο δικαστήριο ο νεαρός άντρας είπε ότι για εκείνον ο Μακρόν αντιπροσωπεύει την “παρακμή” της χώρας, ενώ ανέφερε ότι μέρες πριν την επίσκεψη του προέδρου, σκεφτόταν να του πετάξει αβγό ή τάρτα. Επίσης σχολίασε ότι εάν προκαλούσε τον Μακρόν “σε μια μονομαχία το ξημέρωμα, εκείνος μάλλον δεν θα δεχόταν την πρόκλησή του”.
Διαβάστε επίσης:
Ε. Μακρόν: «Μεμονωμένο περιστατικό» χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε με χαστούκι
Επίθεση με χαστούκι στον Εμανουέλ Μακρόν- Συνελήφθησαν δύο άτομα
Μακρόν-Μέρκελ: Ζητούν «εξηγήσεις» για τις παρακολουθήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από ΗΠΑ και Δανία
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χίος: Επεισόδιο μεταξύ Λιμενικού και διακινητών μεταναστών – Πληροφορίες για δεκάδες τραυματίες
- Δένδιας από Ουάσιγκτον: Κεντρικός πυλώνας η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία
- Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο πολίτες στην ΕΕ απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου – 56% το ποσοστό στην Ελλάδα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Ποσειδώνος στις 4 και 5 Φεβρουαρίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.