ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιστιοφόρο σκάφος με 77 επιβαίνοντες έμεινε ακυβέρνητο αργά χθες το βράδυ 112 ν.μ. ΝΔ της Πύλου. Άμεσα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.
Οι 77 μετανάστες περισυνελέγησαν από κρουαζερόπλοιο που επλεε στην περιοχή και αυτή την ώρα πλέουν προς το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 10 το πρωί. Στην Καλαμάτα θα γίνει η καταγραφή τους από το κεντρικό λιμεναρχείο της πόλης ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να αναχωρήσουν για κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.
Στο λιμάνι προετοιμάζεται ο χώρος που θα φιλοξενηθούν οι διασωθέντες από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την πολιτική προστασία του δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.
Διαβάστε επίσης:
Λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας: Οι Πλοίαρχοι «βλέπουν» ελλείψεις στις θαλάσσιες πύλες της Αδριατικής
Ολυμπιακοί Αγώνες: H ώρα του Μίλτου Τεντόγλου και της Εθνικής μπάσκετ – Το σημερινό πρόγραμμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελένη Γερουλάνου: Στην Εθνική Πινακοθήκη με τη Συραγώ Τσιάρα
- «Απόβαση» των Ελλήνων τραπεζιτών στο Λονδίνο
- Ο «χρυσός» 1,25 δις από τα εξοπλιστικά, το σενάριο – έκπληξη για Οδυσσέα, η κίνηση ματ της Σοφίας, η σύγκρουση των Χάλακ και το μήνυμα της Τουρκίας
- Οικογένεια Κουλουκουντή: Τα θρυλικά Liberties, η κυριαρχία στις θάλασσες, η διαμάχη με την καλλονή Τάρα και το… Οσκαρ της Κασσάνδρας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.