• Κοινωνία

    Ποιοι θα είναι οι νέοι προϊστάμενοι σε Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Τους νέους προϊσταμένους τους εκλέγουν αύριο δικαστές και εισαγγελείς στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας.

    Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, οι δικαστικοί λειτουργοί ψηφίζουν για την ανάδειξη των νέων επικεφαλής πρωτοδικείων, εφετείων και εισαγγελιών.

    Στα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, τρεις πρόεδροι πρωτοδικών κατεβαίνουν στην εκλογική μάχη.

    Η Σοφία Φούρλαρη, ο Νίκος Ζαγοριανός και ο Παναγιώτης Λεβενιώτης.

    «Πιστεύω, ότι μετά από τη σχεδόν, εικοσαετή δικαστική μου θητεία, η εμπειρία και η γνώση που έχω συλλέξει ιδίως σε θέματα που προκύπτουν και αφορούν τις δυσκολίες που καθημερινά και εγώ η ίδια έχω αντιμετωπίσει κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στο Δικαστήριό μας, μπορούν να εισφέρουν αρκετά στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και αφορούν κυρίως τον αναμφισβήτητο φόρτο των υποθέσεων που αναγκαία ακολουθεί το μεγαλύτερο Δικαστήριο της χώρας, τα πολλά τεχνικά θέματα που απορρέουν από τις ελλιπείς και παλαιές κτιριακές υποδομές του και τα κενά των προβλεπόμενων θέσεων Δικαστών και Δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρει η κ. Φούρλαρη στην επιστολή της προς τους δικαστές του Πρωτοδικείου.

    Στη δική του επιστολή ο κ. Ζαγοριανός που ήταν ο πρώτος ανακριτής στην υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, πριν η δικογραφία διαβιβαστεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή, αναφέρει:

    «Σας δηλώνω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αδικήσω κανέναν και ότι θα είμαι δίκαιος. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πλέον θητείας μου στο δικαστικό σώμα, αποτελεί πλήρη πεποίθησή μου ότι οι δικαστές δεν μπορεί να διακρίνονται σε δικαστές δύο ταχυτήτων ήτοι των ευνοημένων και των μη ευνοημένων. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για το χώρο μας και για εμάς που διακονούμε τη δικαιοσύνη με αυταπάρνηση και αποδίδουμε δίκαιο. Επίσης, γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς δικαστές, αφού ως γονέας συμμετέχω ενεργά στην ανατροφή των τέκνων μου. Με αυτά τα χαρακτηριστικά έχω μοναδικό σκοπό να συμβάλω στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.»

    Δύο είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του προϊσταμένου στο Εφετείο της Αθήνας.

    Η πρόεδρος Εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία είναι μέλος και της σημερινής διοίκησης του Εφετείου και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας.

    Σε αντίθεση με τους δικαστές, οι εισαγγελείς σε Ευελπίδων και Εφετείο γνωρίζουν ήδη τους νέους προϊσταμένους τους.

    Κι αυτό διότι τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όσο και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών υποψήφιος είναι μόνο ένας.

    Η εισαγγελέας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου που μεταξύ άλλων σοβαρών υποθέσεων, διερεύνησε τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, θα είναι η νέα προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ο Ιωάννης Μωραϊτάκης θα υπηρετήσει για δεύτερη θητεία στη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.



    ΣΧΟΛΙΑ