• Κοινωνία

    Κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα για την επίσκεψη της Μέρκελ – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

    • NewsRoom
    δακτύλιος


    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στην πρωτεύουσα.

    Μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας για αρκετές ώρες πριν την άφιξη της Μέρκελ, το απόγευμα της Πέμπτης, όσο και κατά τις μετακινήσεις της για το το γεύμα στην Καστέλλα με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την επιστροφή της στο ξενοδοχείο της στο Καβούρι, και η Παρασκευή θα είναι μια δύσκολη ημέρα.

    Αυτή την ώρα κλειστές είναι η Λεωφόρος Κηφισίας και Βασ. Σοφίας, ενώ άνοιξαν η Ποσειδώνος, η Συγγρού, η Αμαλίας και η Σταδίου, οι οποίες ήταν κλειστές.

    Ακόμη άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι στην περιοχή, που ήταν προηγουμένως κλειστοί.

    Σύμφωνα με τις μετακινήσεις της Άνγκελα Μέρκελ, οι δρόμοι από τους οποίους θα περνάει η αυτοκινητοπομπή θα κλείνουν.

    Ακινητοποιημένα οχήματα στην Εθνική Οδό

    Η Εθνική Οδός έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ. Είκοσι λεπτά είναι ακινητοποιημένα τα οχήματα, με την τροχαία να κατευθύνει τους οδηγούς στο πάρκινγκ του ΣΕΦ για να κάνουν στροφή.

    Τα μέτρα ασφαλείας λόγω της παρουσίας της Γερμανίδας καγκελαρίου προβλέπουν μεταξύ άλλων:

    – κλείσιμο του σταθμού του Μετρό «Σύνταγμα» από τις 8:30 το πρωί και για τρεις ώρες λόγω της κατάθεσης στεφάνου στις 9:45 στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και της συνάντησής της με τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 10:00

    – λόγω της αναχώρησης της Καγκελαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού των 15:27 και 15:57 από το σταθμό «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» προς ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και των 16:00 και 16:30 από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.

    – στον Προαστιακό στο διάστημα 15:45-16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 θα τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 θα ξεκινούν από το Κορωπί.

    – κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς η κυρία Μέρκελ αναμένεται να συζητήσει στις 11:15 για το μέλλον της Ευρώπης με μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι ενώ νωρίς το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα με επιχειρηματίες

    – στις 14:00 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

    Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

    Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας (ώρα 10:40)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλαβάνος μαινόμενος κατά Τσίπρα: Πρωθυπουργός με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα συζητήσουν Μέρκελ – Μητσοτάκης το μεσημέρι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μποτιλιάρισμα στην παραλιακή λόγω τροχαίου



    ΣΧΟΛΙΑ