• Κοινωνία

    Ποιες αλλαγές ισχύουν από σήμερα στα αεροδρόμια

    • NewsRoom
    αεροδρομια


    Αλλαγές στον τρόπο ελέγχων στα αεροδρόμια φέρνει από σήμερα ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017 που τίθεται σε ισχύ. Ειδικότερα, ο Κανονισμός ορίζει ότι θα διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων, με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι Ελλάδα, Ιταλία και Λιθουανία ήταν οι χώρες είχαν λάβει την τελευταία παράταση.

    Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, παρακαλούνται για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο διαβατηριακό έλεγχο, ο οποίος διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να μην αυξηθεί ο χρόνος αναμονής τους στα αεροδρόμια. Επιπρόσθετα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν προς τους ταξιδιώτες τη χρήση διαβατηρίου έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας.

    Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η Ελληνική Αστυνομία ενίσχυσε το αρμόδιο σώμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών, προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν μεγάλες ουρές, κυρίως, στις αναχωρήσεις.

    Σημειώνεται ότι οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες προς και από χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας για τα αεροδρόμια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φοροδιαφυγή – μαμούθ από τη δράση σπείρας που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ