• Κοινωνία

  P&G: Πάρκα τσέπης σε 3 ακόμη γειτονιές σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Πιο πράσινες και βιώσιμες πόλεις

  • NewsRoom
  Πάρκο Τσέπης στους Αγίους Αναργύρους

  Πάρκο Τσέπης στους Αγίους Αναργύρους


  Mέσω του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» που υλοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς, η P&G ολοκλήρωσε πρόσφατα, τρία νέα Πάρκα Τσέπης σε Μαρούσι και Αγίους Αναργύρους Αττικής αλλά και στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η P&G και τα προϊόντα της, όπως Ariel, Fairy και Pampers, συνεχίζουν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πόλεων, κάνοντας ακόμα πιο πράσινες τις γειτονιές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος, η P&G πρασίνισε τρεις επιπλέον χώρους, που μέχρι πρότινος ήταν εγκαταλελειμμένοι και ανεκμετάλλευτοι, παραδίδοντας στη θέση τους 3 νέα Πάρκα Τσέπης εξοπλισμένα με παγκάκια, αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, βρύσες καθώς και κάδους απορριμμάτων.

  Κοινό χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη διαφόρων ανθοφόρων θάμνων και φυτών όπως η λεβάντα & το δενδρολίβανο που προσδίδουν άρωμα και χρώμα στα 3 νέα Πάρκα Τσέπης.

  Άγιοι Ανάργυροι
  Άγιοι Ανάργυροι

  Με τη δημιουργία των τριών αυτών εκτάσεων πρασίνου, η P&G μετράει πλέον 25 Πάρκα Τσέπης σε Αττική, Θεσσαλονίκη & Λάρισα, συνολικής έκτασης 9.400 τ.μ., στα οποία έχουν φυτευτεί περισσότερα από 13.300 δέντρα και φυτά.

  Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή όλων των πάρκων έχει γίνει με βάση τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον.

  Αναλυτικά, όσον αφορά τα Πάρκα Τσέπης της Αττικής, το πρώτο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Έλλης & Διστόμου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, είναι έκτασης 100τ.μ ενώ έχουν τοποθετηθεί σε αυτό πάνω από 220 δέντρα και φυτά.

  Κάτω Τούμπα
  Κάτω Τούμπα

  Στο δεύτερο, που καλύπτει μια έκταση 400τ.μ επί των οδών Ιατρού Γεωργίου Παπανικολάου & Μεσογείων στο Μαρούσι έχουν προστεθεί πάνω από 450 δέντρα και φυτά.

  Μαρούσι
  Μαρούσι

  Στη Θεσσαλονίκη, το νέο Πάρκο Τσέπης, έκτασης 210 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Αμφιπόλεως, εμπλουτίστηκε με πάνω από 450 δέντρα και φυτά, χαρίζοντας στιγμές ξεγνοιασιάς στους κατοίκους της γειτονιάς.

  Τα νέα Πάρκα Τσέπης της P&G είναι ήδη προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους των κοντινών και των ευρύτερων γειτονιών, έτοιμα να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για μια «ανάσα» δροσιάς.  ΣΧΟΛΙΑ