Κοινωνία

Πέθανε ο Θανάσης Τεγόπουλος

  • NewsRoom


Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Τεγόπουλος, δικηγόρος κι εκδότης της Ελευθεροτυπίας, αδελφός του Κίτσου Τεγόπουλου.

«Ένας ξεχωριστός για την ευγένεια και την παιδεία του άνθρωπος, ένας επίμονα αριστερός φιλελεύθερος με απόλυτη πίστη στην χωρίς όρια ελευθερία του Τύπου.

Χαρισματικός νομικός στο αστικό δίκαιο, ο Θανάσης Τεγόπουλος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου το τιμόνι της εφημερίδας δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη».

Ετσι τον αποχαιρέτησε η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία ως γνωστόν είναι συνεταιριστική εφημερίδα που εκδόθηκε από ορισμένους παλαιούς εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Η Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Διαφημίστηκε ως «η εφημερίδα των 100 συντακτών», με πρώτο διευθυντή σύνταξης τον Αλέκο Φιλιππόπουλο.

Τον διαδέχθηκε τον Απρίλιο του 1976 ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος ταυτίστηκε όσο κανένας άλλος με την εφημερίδα, μέχρι την αποχώρησή του το 2007.

Οι αρχικοί ιδιοκτήτες της εφημερίδας ήταν οι εκδότες εγκυκλοπαιδειών Κίτσος Τεγόπουλος και Χρήστος Σιαμαντάς και από τον Μάιο του 1978 μόνος ο Κίτσος Τεγόπουλος.

Μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου, τον Νοέμβριο του 2006, τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβαν η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου και ο αδελφός του Θανάσης Τεγόπουλος και από το 2010 μόνη η Μάνια Τεγοπούλου.

Το 2013 έκλεισε οριστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων, στην ουσία χρεωκόπησε.ΣΧΟΛΙΑ