• Κοινωνία

    Πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού Remezzo της Μυκόνου, Μάκης Ζουγανέλης

    • NewsRoom

    (Φωτογραφία: Espresso)


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάκης Ζουγανέλης, μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της Μυκόνου της δεκαετίας του 1960, ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ Remezzo, το οποίο άλλαξε για πάντα την εικόνα του «νησιού των ανέμων».

    Από το Remezzo, το οποίο άνοιξε μαζί με την Πάολα Ζουγανέλη το 1967 απέναντι από το παλιό λιμάνι στην είσοδο της χώρας, πέρασε το εγχώριο και διεθνές jet set, όπως ο Πολ Νιούμαν, η Σοράγια, ο Σταύρος Νιάρχος και ο Τάκης Χορν, καταφέρνοντας να γίνει άμεσα το κέντρο αναφοράς του νησιού.

    Τα τελευταία χρόνια, ο Μάκης Ζουγανέλης είχε αποτραβηχτεί από την δημόσια ζωή και ζούσε στον Άγιο Στέφανο. Ειδικά μετά την άγρια δολοφονία  του αδελφού του (και προσωπικού φίλου του Αριστοτέλη Ωνάση) Μίμη Ζουγανέλη,  το 2010, μέσα στο σπίτι του στη Μύκονο.

    Ο Νίκος Δακτυλίδης, ιδιοκτήτης του Cavo Paradiso, έγραψε για τον θάνατο του Μάκη Ζουγανέλη:  «Αθάνατος στις ψυχές μας ο άνθρωπος που άνοιξε δρόμο και στα χνάρια του πάτησαν άλλοι για να συνεχίσουν την παγκοσμίως διάσημη nightlife της Μυκόνου».

    Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Αθήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ