• Κοινωνία

    Πέθανε ο  δημοσιογράφος Γιώργος Τζαβέλας

    • NewsRoom
    Πέθανε ο  δημοσιογράφος Γιώργος Τζαβέλας

    Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά εμφανίζονται οι Μάκης Παπαζήσης, Κώστας Μότσης, Γιώργος Τζαβέλλας και Ηρακλής Κοτζιάς. (πηγή: ΕΡΤ)


    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοσιογράφος, Γιώργος Τζαβέλας, γνωστός και ως «πατέρας της ΕΡΤ», αφού υπήρξε ένα από τα ιστορικά στελέχη της ΕΡΤ.

    Ο Γιώργος Τζαβέλας, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τον Ιανουάριο του 1990 και στις 3 Μαΐου 1993 βγήκε στον αέρα η πρώτη εκπομπή του αμιγώς αθλητικού ραδιοφώνου. Εμπνευστής ήταν ο Κώστας Μότσης, οποίος με τον τότε Γενικό Διευθυντή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σε συνεργασία με τον Ηρακλή Κοτζιά, προχώρησαν στο σχεδιασμό και τη δομή του νέου προγράμματος δημιουργώντας ένα εγχείρημα-πρόκληση για τα ραδιοφωνικά δεδομένα.

    Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η πρώην σύζυγός του, Νίκη Τζαβέλα με ανάρτησή της στο Twitter.

    «Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο πρώην άνδρας μου, Γιώργος Τζαβελλας, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Καλός πατέρας των δυο παιδιών μας, αυθεντικός δημοσιογράφος, γοητευτικός άνδρας, προσέλκυε τις γυναίκες. Καλό ταξίδι Γιώργο. Ευχαριστώ για όλες τις καλές στιγμές και τα δυο παιδιά μας», έγραψε.



    ΣΧΟΛΙΑ