• Κοινωνία

    Πέθανε ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης

    • NewsRoom

    Αλέξης Οικονομίδης


    Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αλέξη Οικονομίδης, ένας από τους πρωτεργάτες του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού, του 9,84, με πλούσια καριέρα στις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα.

    Ο Αλέξης Οικονομίδης ήταν δημοσιογράφος, πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος, σχολιαστής. Εϊχε εργαστεί στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη (διευθυντής σύνταξης), Αναγνώστης, Η Αυγή, Η Ελλάδα Σήμερα, Αδέσμευτος Τύπος, metro.

    Ήταν μέλος της ιδρυτικής ομάδας του πρώτου μη κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, ενώ είχε εργαστεί επίσης στον Flash 9,61 και την ΕΡΑ1 και  συνεργαστεί με δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας.

    Συνεργάστηκε στη δημιουργία τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με θέμα την έρευνα στην Ελλάδα, τις δομές και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

    Εργάστηκε, παράλληλα, στον χώρο της επικοινωνίας, στους τομείς της έρευνας και τεκμηρίωσης, ανάλυσης και στρατηγικού σχεδιασμού. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και δραστηριοποιούνταν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας.



    ΣΧΟΛΙΑ