• Κοινωνία

    Παίδων: Νεκρό 37 ημερών βρέφος που νοσούσε από κορονοϊό – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

    • NewsRoom
    Νοσοκομείο «Παίδων»

    Νοσοκομείο «Παίδων»


    Έχασε τη μάχη για τη ζωή το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με κορονοϊό.

    Πρόκειται για ένα αγοράκι, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

    Το βρέφος δεν είχε υποκείμενο νόσημα, αλλά εμφάνισε έντονα αναπνευστικά προβλήματα, που συνδέονται με την Covid-19, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του. Όταν βρέθηκε θετικό στον ιό, μεταφέρθηκε στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παίδων.

    Ιδιαίτερη αναφορά στο βρέφος είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρακολουθούσε από την αρχή την πορεία της υγείας του. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά. «Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία», είχε σημειώσει.

    «Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος, ο Βασίλης Κικίλιας.

    Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

    Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+). Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

    Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

    Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.

    Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

    Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή.



    ΣΧΟΛΙΑ