• Κοινωνία

    «Πεδίο μάχης» η Αθήνα: Ένταση και χημικά στο φοιτητικό συλλαλητήριο

    • NewsRoom

    Εικόνες από το φοιτητικό συλλαλητήριο


    Σε πεδίο μάχης μεταμορφώθηκε το κέντρο της Αθήνας νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

    Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών προκλήθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, όταν ομάδα φοιτητών έσπρωξε τις κλούβες των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή και αυτοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χημικών.

    Τα επεισόδια μικρής, σχετικά, κλίμακας διαδραματίστηκαν μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, στις 11:00, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

    Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά ένας φοιτητής.
    Εικόνες από το φοιτητικό συλλαλητήριο

    Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στους δρόμους που περιέβαλλαν τα σημεία της πορείας, ενώ στη συνέχεια οι οδικές αρτηρίες δόθηκαν σταδιακά και πάλι στην κυκλοφορία.

    Σημειώνεται ότι, μεταξύ εκείνων που ζητούν οι φοιτητές είναι η επαναφορά του ασύλου, αλλά και η ακύρωση του συστήματος ν+2 στα πανεπιστήμια που, όπως υποστηρίζουν, θα προκαλέσει μαζικές διαγραφές φοιτητών. Από πλευράς του, το υπουργείο Παιδείας έχει διευκρινίσει ότι το μέτρο θα αφορά στους νεοεισερχόμενους φοιτητές και ότι θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έντασης και επεισοδίων σημειώθηκε, την ίδια ώρα, και στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το ΥΜΑΘ.

    Εικόνες από το φοιτητικό συλλαλητήριο



    ΣΧΟΛΙΑ