ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο νεαροί, 19 και 27 ετών, που κατηγορούνται για εμπρησμό σε δασική και μη δασική έκταση κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε συναυτουργία. Η υπόθεση αφορά τις πρόσφατες φωτιές στα Συχαινά της Πάτρας, που έκαψαν μεγάλη έκταση με δάσος, καλλιέργειες, αλλά και επιχειρήσεις και σπίτια.
Ο 19χρονος ομολόγησε και, μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, το οποίο και ταυτίζεται με το σημείο έναρξης που τους είχε δώσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, στη Βούντενη, κοντά στα Συχαινά.
Προανακριτικά ο 19χρονος, έριξε τις ευθύνες στον 27χρονο. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος ανέφερε πως ο 27χρονος μπήκε στο χωράφι και με ένα τσακμάκι έβαλε την φωτιά, χωρίς όμως να εξηγήσει τον λόγο που το έκαναν, πέρα από το ότι σκέφτηκαν να βάλουν μια φωτιά.
Από την πλευρά του, ο 27χρονος επικαλέστηκε κενά μνήμης, λόγω κατανάλωσης τσίπουρου. Όπως είπε, είχε πιει πολύ τσίπουρο, που βρέθηκε στην κατοχή του και είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και χασίς με τον 19χρονο φίλο του, σε μία πλατεία που βρίσκονταν πριν.
Διαβάστε επίσης:
Εγνατία Οδός: Έληξε η προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Σε ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ οι πωλητές, αδύναμες οι τράπεζες
- Χαρδαλιάς από τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού: «O νέος παιδικός σταθμός και το εμβληματικό Πάρκο Πέτρου και Παύλου μαζί με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στον Λόφο Κουταλά και τα θέατρα Βράχων άμεση προτεραιότητά μας»
- Το efood και η Κωτσόβολος δημιουργούν μια νέα εμπειρία αγορών
- Πέφτει η κυβέρνηση στη Γαλλία – Παραιτήθηκε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
