• Κοινωνία

    Παρατείνεται μέχρι 7 Οκτωβρίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία και την εφορία

    ρυθμιση οφειλων


    Παρατείνεται για μία εβδομάδα και, συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, η προθεσμία για την ένταξη των φορολογούμενων στη ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και την εφορία.

    Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσον περισσότερων οφειλετών γίνεται, καθώς έχει γίνει σαφές ότι, μετά και την πάροδο της νέας προθεσμίας που θα δοθεί, το υπουργείο Εργασίας θα ενεργοποιήσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

    Ως εκ τούτου, η διαδικασία για τη συμμετοχή στη ρύθμιση θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των οφειλετών με τα γνωστά τρία βήματα:

    BΗΜΑ 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος έως την νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε λίγο κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

    ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές, πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

    ΒΗΜΑ 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ρύθμιση.

    Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα, μέχρι την ημερομηνία της παράτασης, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσουν τα δύο επόμενα βήματα, μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

    Γιάννης Βρούτσης: Τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους

    «Δίνουμε παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019 σε όλους τους οφειλέτες για την συμμετοχή τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

    Αναλυτικά η δήλωση

    «Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δις ευρώ.

    Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να
    διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».



    ΣΧΟΛΙΑ