ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί πλούσια μετασεισμική ακολουθία στη Φλώρινα και ορθώς ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, έκανε ο καθηγητής Γεωφυσικής, πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαζάχος ανέφερε ότι η μετασεισμική ακολουθία είναι σε πλήρη εξέλιξη κι επειδή το επίκεντρο είναι πολύ κοντά στη Φλώρινα, οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.
«Η περιοχή είναι χαμηλής σεισμικότητας και έχει πάρα πολλά ρήγματα που είναι παντελώς άγνωστα, όπως και το συγκεκριμένο που έδωσε τον χθεσινό σεισμό και το οποίο δεν είναι χαρτογραφημένο», τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:43 χθες και ύστερα από απόφαση των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών,κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας Κυριακή.
Διαβάστε επίσης:
Φλώρινα: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ταρακούνησε την βόρεια Ελλάδα
Επιφυλακτικός ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό στη Φλώρινα: Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί
Άδωνις Γεωργιάδης: Τον Δεκέμβριο του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του φυσικού αερίου στη Φλώρινα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την υβριδική επίθεση στο αεροδρόμιο της Λειψίας
- Γαλλία: Τέταρτο κύμα καύσωνα προ των πυλών – Άνω των 35°C αναμένεται να φτάσει το θερμόμετρο
- Χρυσός: Βουτιά αγγίζοντας χαμηλό 2 εβδομάδων – Το sell-off στα ομόλογα και τα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων
- Οδηγούμε το ηλεκτρικό Peugeot e408
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.