• Κοινωνία

    Πανελλήνιες: Οι νέες σκέψεις του υπουργείου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων

    • NewsRoom
    Νίκη Κεραμέως: Δεν αρκούν οι έως στιγμής εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών – Θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες

    Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


    Όσο το δυνατόν πιο πιστό στο πάγιο πρόγραμμα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων θέλει να παραμείνει το υπουργείο Παιδείας, γεγονός που έχει καταστήσει σαφές εξαρχής η υπουργός, Νίκη Κεραμέως

    Οι Πανελλήνιες 2020 θα διεξαχθούν, ενώ, προς το παρόν, όλα τα σενάρια για την ημερομηνία διεξαγωγής τους παραμένουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

    Το υπουργείο παραμένει στενά συνδεδεμένο με τους ειδικούς επιστήμονες και κάθε απόφαση να ληφθεί με γνώμονα τις υποδείξεις εκείνων, για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. Το βέβαιο είναι πως, αναγκαστικά, θα υπάρξει παράταση στη διεξαγωγή τους, ενώ πλέον εξετάζεται και προσαρμογή στην ύλη.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, μία από της λύσεις που εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Παιδείας είναι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020- όταν εξεταστούν – να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οπότε και έκλεισαν τα σχολεία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ύλη θα λάβει την τελική της μορφή μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, καθώς το υπουργείου Παιδείας, μέσω της τακτικής ενημέρωσης των σχολείων, έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός, Νίκη Κεραμέως είχε κάνει μία πρώτη αναφορά στο ενδεχόμενο προσαρμογής της ύλης την περασμένη εβδομάδα, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Όπως είχε τονίσει, πολλά από α ζητήματα θα λάβουν επίλυση, ανάλογα με το αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τον Μάιο ή όχι.

    Σε περίπτωση που τα σχολεία ανοίξουν τον ερχόμενο μήνα, αυτό «θα δώσει πολύτιμο χρόνο για να καλυφθεί η ύλη», τόνισε η υπουργός.

    Πάντως, η κυρία Κεραμέως είχε επισημάνει ότι, πέρα από τη μείωση της ύλης, υπάρχουν και άλλα εργαλεία που έχει στην «φαρέτρα» του το υπουργείο. Εκτός από τη μείωση της ύλης, εξετάζεται επιπλέον το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους και η μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 λεπτά, όταν ανοίξουν τα σχολεία.

    Σε κάθε περίπτωση, οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείο, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα η κυρία Κεραμέως.



    ΣΧΟΛΙΑ