Κοινωνία

Πανελλήνιες 2020: «Αυλαία» σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ – Σε ποια μαθήματα εξετάζονται


Στα τελευταία μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2020 ρίχνουν αυλαία με την εξέταση στα εξής μαθήματα:

α) Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού,

β) Κινητήρες Αεροσκαφών

γ) Ψηφιακά Συστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020 εξετάστηκαν σε:

α) Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων,

β) Ηλεκτρικές Μηχανές,

γ) Οικοδομική και

δ) Τεχνολογία υλικών

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι από αύριο, 1η Ιουλίου, οι Πανελλήνιες 2020 μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, καθώς μέχρι 13 Ιουλίου θα εξετάζονται στα μαθήματα ειδικότητας οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Παράλληλα, χθες ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου, με σκοπό να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις σχολές που τους ενδιαφέρουν. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για τις Πανελλήνιες 2020 θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικά Δελτία θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr , να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020.

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό των Πανελληνίων 2020 καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Προτείνεται οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020 να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.


ΣΧΟΛΙΑ