ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά την καταστροφική φωτιά του Απριλίου το 2019, ξεκίνησαν σήμερα να αφαιρούνται οι σκαλωσιές που έλιωσαν στην Παναγία των Παρισίων με αποτέλεσμα να κολλήσουν στον ναό.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη επιχείρηση για την οποία απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί με τη χρήση ενός τεραστίων διαστάσεων γερανού. Το συνολικό βάρος της σκαλωσιάς, η οποία έχει γύρω της και άλλη σκαλωσία υπολογίζεται σε 20 τόνους.
Τα συνεργεία θα πρέπει να εργαστούν σε ύψος 40-50 μέτρων δεμένα με ιμάντες ασφαλείας προκειμένου με ηλεκτρικά πριόνια να κόψουν κομμάτι-κομμάτι τα σίδερα.
Σύμφωνα με το BBC ο κίνδυνος για την Παναγία των Παρισίων δεν έχει εξαλειφθεί «και μόνο όταν ολοκληρωθεί η αφαίρεση της σκαλωσίας, σε περίπου 4-5 μήνες, θα μπορέσει να προχωρήσει η πραγματική “απάντηση” στην καταστροφή που υπέστη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΗΕ: «καταδικάζει το φόνο από τον ισραηλινό στρατό έξι παλαιστίνιων δημοσιογράφων» στη Γάζα
- Έκτος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραύματα από το ισραηλινό χτύπημα
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιιάς και αύριο Τρίτη 12/8 – Οι περιοχές που βρίσκονται στην κατηγορία 4
- Βαλτική- Σαμποτάζ σε υποθαλάσσια καλώδια: Δίωξη κατά τριών ναυτικών του τάνκερ Eagle S
