• Κοινωνία

    Παγκόσμια συγκίνηση για την Βηρυτό: Φωτίστηκε με τη σημαία του Λιβάνου το Burj Khalifa

    • NewsRoom


    Τα έθνη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον Λίβανο με κάθε μέσο

    Στα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου ντύθηκαν αρχιτεκτονικά ορόσημα, λίγες ώρες μετά τις τραγικές εκρήξεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων, με τις εικόνες αποκάλυψης να κάνουν τον γύρο του κόσμου, συγκλονίζοντας την υφήλιο.

    Την αρχή έκανε ένα πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο στο Ντουμπάι, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την καταστροφική, φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

    Το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, ο ουρανοξύστης Burj Khalifa στο Ντουμπάι φωτίστηκε χθες τη νύχτα στα χρώματα του Λιβάνου, που μετρά τουλάχιστον 100 νεκρούς και περίπου 4.000 τραυματίες.

    «Το #BurjKhalifa φωτίστηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στον Λίβανο», ήταν το μήνυμα στην επίσημη σελίδα του ουρανοξύστη.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους αδελφούς του Λιβάνου, προσθέτοντας πως «προσεύχεται στον παντοδύναμο Θεό» για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

    Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε, μάλιστα, και φωτογραφία που απεικονίζει τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο φωτισμένες επίσης στα χρώματα της σημαίας του Λιβάνου. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

    Σε ερώτημα δημοσιογράφου του Πρακτορείου Ειδήσεων AFP, πηγή από το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου διέψευσε ότι προέβη η χώρα σε τέτοια ενέργεια. «Η είδηση δεν αληθεύει», δήλωσε. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε δεν είναι αυθεντική, αλλά αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

    Μετά την φονική έκρηξη, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας κήρυξε τη Βηρυτό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο εβδομάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ