Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού του Οδοντωτού στη γραμμή Διακοφτό–Καλάβρυτα.
Παράλληλα, εξετάζονται οι γεωλογικές συνθήκες και ο κίνδυνος κατολισθήσεων, με βασικό στόχο τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης επιβατών και εργαζομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Στο πλαίσιο των ενεργειών για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού υπό την προϋπόθεση βεβαίωσης από τις Αυτοδικοικητικές Αρχές για τη μείωση κινδύνου κατολισθήσεων επί της γραμμής, οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος ολοκληρώνουν τις εργασίες συντήρησης και καθαρισμού των σιδηροτροχιών σε όλη τη γραμμή Διακοφτό-Καλάβρυτα.
Ήδη ολοκληρώθηκαν εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το 15ο έως το 22ο χιλιόμετρο, με απομάκρυνση βλάστησης και υλικών που επηρεάζουν τη ζώνη διέλευσης της γραμμής, ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.
Την Παρασκευή 5 Ιουνίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία ειδικής αμαξοστοιχίας έργων με προσωπικό του τμήματος γραμμής, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα της γραμμής, ενόψει της πιθανής επαναλειτουργίας του Οδοντωτού κατά τη θερινή περίοδο, που δεν παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος έχουν ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαβρύτων επίσημη ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή του Βουραϊκού, καθώς και στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη ή μη κατολισθητικών φαινομένων μεγάλης έντασης κατά τη θερινή περίοδο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα σχετική βεβαίωση.
Οι σχετικές πληροφορίες θα συνεκτιμηθούν με τα υπόλοιπα τεχνικά και επιχειρησιακά δεδομένα που εξετάζει ο Διαχειριστής Υποδομής.
Οι Σιδηρόδρομοι Ελλάδος συνεχίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία της γραμμής και την αξιολόγηση των συνθηκών επαναλειτουργίας της, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.
Διαβάστε επίσης:
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικογραφία για τις επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο το όνομα της Τυχεροπούλου
Ανεστίδης: Αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί του, αθωώθηκε για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: «Να μην αισθάνεται κανείς υπήκοος, αλλά πολίτης» – Παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα politis.gov.gr
- Στέφανος Γκίκας: Υποστηρίζουμε ομοιόμορφα, Παγκόσμια πρότυπα για την διεθνή Ναυτιλία
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ενημερώνει τους γονείς για την πλατφόρμα «Νταντάδες της γειτονιάς» μέσα από ένα παιδικό δωμάτιο
- Νέο πλαίσιο για αιγιαλούς και παραλίες: Έλεγχοι με drones, αλλαγές στις παραχωρήσεις και μεταβατικές ρυθμίσεις – mononewsTV
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.