Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη συμμετοχή περίπου 20 αστυνομικών της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει και Ευρωπαίος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών οι αστυνομικές αρχές αναμένεται να έχουν πρόσβαση στους επίμαχους κωδικούς του οργανισμού, ώστε να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα για τις παράνομες επιδοτήσεις και να επιδιωχθεί η επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο.

1

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, σε δισκέτα θα παραδοθούν τα ΑΦΜ των φυσικών προσώπων που φέρονται να έλαβαν αχρεωστήτως καταβληθείσες ενισχύσεις. Με την παραλαβή αυτών των στοιχείων, θα ξεκινήσει άμεσα η διασταύρωση των δεδομένων.

Η πρώτη φάση της έρευνας περιλαμβάνει τον εντοπισμό των ΑΦΜ με τις μεγαλύτερες εισπράξεις, με τη λίστα να είναι ταξινομημένη από τα υψηλότερα ποσά προς τα χαμηλότερα — μέχρι και περιπτώσεις που έλαβαν έως 1.000 ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, οι αστυνομικές αρχές θα προχωρήσουν στην εξέταση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι παράνομες επιδοτήσεις εισέπρατταν ακόμα και ολόκληρες οικογένειες, κάτι που ενδέχεται να οδηγήσει σε διερεύνηση και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα έχει συσταθεί στην Οικονομική Αστυνομία για την υπόθεση αυτή, με στόχο την ταχύτατη συλλογή αποδείξεων και στοιχείων. Την πορεία των ερευνών παρακολουθεί στενά ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος αναμένεται σύντομα να εκδώσει εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

 

Διαβάστε επίσης 

Υπουργείο Εργασίας: Παύση εργασιών στην Αττική λόγω του καύσωνα

Αλλαγή σχεδίων: Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ομολόγησε τις δολοφονίες των τριών βρεφών συν της αδερφής της – «Δεν αντέχω άλλο, θέλω να τα βγάλω από μέσα μου»