• Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των φοιτητών στην Αθήνα, άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό στο Κέντρο

    • NewsRoom

    Φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ


    Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι ξανά για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

    Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για την επέμβαση της Αστυνομίας, μετά την πρόσκληση των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, και την καταστολή της πρόσφατης κατάληψης στο ίδρυμα.

    Φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως ,και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

    Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές».

    Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν ξανά οι σταθμοί του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και « ΣΥΝΤΑΓΜΑ».



    ΣΧΟΛΙΑ