• Κοινωνία

    Όλυμπος: Έπεσαν στο κενό οι έρευνες για τον αγνοούμενο ορειβάτη – Εκδόθηκε silver alert

    Όλυμπος: Έπεσαν στο κενό οι έρευνες για τον αγνοούμενο ορειβάτη - Εκδόθηκε silver alert

    O 36χρονος ορειβάτης που εξαφανίστηκε στον Όλυμπο


    Δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 36χρονου ορειβάτη

    Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του άνδρα αγνοούνται από τις αρχές του μήνα.

    Όλο το προηγούμενο διάστημα πυροσβέστες -μέλη ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ- μαζί με εθελοντές και τη συνδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) πραγματοποίησαν καταβάσεις σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, αναζητώντας τον αγνοούμενο.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, τα πρώτα 24ωρα των ερευνών είχαν εντοπιστεί προσωπικά του αντικείμενα, αλλά από τον ίδιο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος.

    Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο 36χρονος είχε ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου από το Άνω Πηγάδι Λιτοχώρου ανάβαση στον Όλυμπο, ενώ την ίδια μέρα επικοινώνησε με τους οικείους του από την περιοχή Λειβαδάκια, όπου κατασκήνωσε, με σκοπό να συνεχίσει την ορειβασία στις γύρω περιοχές.

    Έκτοτε το κινητό του σίγησε, ενώ στις 5 Ιουλίου δηλώθηκε η εξαφάνισή του στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας, οπότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, που απέβησαν άκαρπες και ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ.

    Εκδόθηκε silver alert

    Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του θα συνεχιστούν πλέον μέσω της αγγελίας silver alert που εκδόθηκε, μέσα από την οποία δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του. Παράλληλα, απευθύνεται έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με την Εθνική Γραμμή SOS (1065) που λειτουργεί όλο το 24ωρο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ηλιούπολη: Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση 18χρονης

    Φάνης Χριστοδούλου: Τα νεώτερα για την κατάσταση της υγείας του μετά το τροχαίο

    Στον αέρα η εφαρμογή Covid Free GR: Πώς θα μπαίνουμε το καλοκαίρι σε κλειστούς χώρους – Τα 3 χρώματα επαλήθευσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ