• Κοινωνία

    Ολυμπιακοί Αγώνες: 3 νέα κρούσματα αθλητών με κορονοϊό – Καλπάζουν οι μολύνσεις


    Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού που αφορούν αθλητές ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με το CNBC, τα κρούσματα μεταξύ αθλητών που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο ολυμπιακό χωριό αυξάνονται ανησυχητικά. Συνολικά, έχουν αναφερθεί 55 περιστατικά μόλυνσης που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού έγινε λίγο νωρίτερα σήμερα και αφορά στον Νοτιοκορεάτη Ρίου Σέουνγκ-Μιν που έτσι έγινε το πρώτο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

    Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο πινγκ πονγκ όπως γνωστοποίησε είχε κάνει και τα δύο εμβόλια, ενώ πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία είχε δύο αρνητικά τεστ. Πάντως ο έλεγχος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ναρίτα ήταν θετικό.

    Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Bloomberg, το 65% των Ιαπώνων αμφισβητεί την ικανότητα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του για ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες, έναντι 19% που έχουν αντίθετη άποψη.

    Επιπλέον, 48% των πολιτών δεν φαίνεται να αισθάνονται ευδιάθετοι να ζήσουν το ολυμπιακό πνεύμα, στους πολύπαθους Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο. Μόλις 20% του πληθυσμού στην Ιαπωνία έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Τόκιο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 15 μέρες πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες

    Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Ένας εφιάλτης των logistics



    ΣΧΟΛΙΑ