• Κοινωνία

    «Όχι» από λοιμωξιολόγους σε άνοιγμα malls και κέντρων αισθητικής – «Ναι» στο «click away» και στην Κοζάνη (upd)

    • NewsRoom


    Να μην ανοίξουν τα mall, τα πολυκαταστήματα και τα κέντρα αισθητικής εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

    Παρά τις αντίθετες προθέσεις από την πλευρά του Μαξίμου, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας, οι ειδικοί δίνουν αρνητική “ψήφο” στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και ειδικά εκείνων που αφορούν στο λιανεμπόριο, όπως τα ψώνια χωρίς ραντεβού, μήνυμα και χωρίς χρονικό περιορισμό.

    Έτσι, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα συστήματα click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032.

    Αντίθετα, ρολά φαίνεται ότι θα ανεβάσουν τα καταστήματα στην Κοζάνη με την μέθοδο του click away, όπως και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι σχολές οδηγών.

    Παρότι αναμενόταν, στην ατζέντα δεν μπήκε καθόλου το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων.

    Η διαδικασία του ψηφίσματος έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί στην κυβέρνηση η εισήγηση της Επιτροπής, βάσει της οποίας θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα.

    Παρόλα αυτά, η συνεδρίαση συνεχίζεται, με τα θέματα που βρίσκονται στο “τραπέζι” των συζητήσεων να αφορούν στον τουρισμό. Ωστόσο, δεν αναμένεται να ληφθούν σήμερα σχετικές αποφάσεις.

    Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την αύξηση των θανάτων και των διασωληνωμένων αυτή τη βδομάδα, εντούτοις εμφανίζονται και συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της επιδημίας, λόγω της μερικής σταθεροποίησης των κρουσμάτων, αλλά και της πτώσης του δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες.

    Παρά την υποχώρηση αυτών των δεικτών, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Αττική και τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, περιοχές στις οποίες κλιμάκια του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν έκτακτη επίσκεψη, προκειμένου  να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες.

    Χθες, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ  3.833 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων τα 1.861 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα τα 521 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, ανακοινώθηκαν 104 νέοι θάνατοι (ο μεγαλύτερος αριθμός για το 2021), ενώ καταγράφηκε “ρεκόρ” διασωληνωμένων από την έναρξη της επιδημίας, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 819.

    Σημειώνεται ότι τα “σκληρά” δεδομένα (νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι και θάνατοι) αποτελούν τα βασικά κριτήρια βάσει των οποίων διαμορφώνονται οι εισηγήσεις των ειδικών.



    ΣΧΟΛΙΑ