Ο Ισμαέλ «Ελ Μάγιο» Ζαμπάδα, συνιδρυτής του διαβόητου καρτέλ Σιναλόα στο Μεξικό, πρόκειται να δηλώσει ένοχος σε κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών που έχουν ασκηθεί εις βάρος του από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Μπράιαν Κόγκαν, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όρισε την ακρόαση για την αποδοχή της ενοχής του Ζαμπάδα στις 25 Αυγούστου 2025.

1

Η ημερομηνία μετατέθηκε μετά από κοινό αίτημα της εισαγγελίας και της υπεράσπισης, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας αποδοχής ενοχής, αποφεύγοντας ενδεχομένως τη θανατική ποινή.

Οι «Ελ Μάγιο» και «Ελ Τσάπο» είναι οι συνιδρυτές του καρτέλ Σιναλόα, εγκληματικής οργάνωσης στην οποία η Ουάσιγκτον προσάπτει πως διακινεί φαιντανύλη, πολύ ισχυρό συνθετικό οπιοειδές στο οποίο αποδίδονται δεκάδες χιλιάδες θάνατοι από υπερβολική δόση ετησίως. Το καρτέλ συγκαταλέγεται εξάλλου στις συμμορίες που προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των ξένων «τρομοκρατικών» οργανώσεων από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Τραμπ: Έχω διευθετήσει 6 πολέμους σε 6 μήνες – Ξέρω τι κάνω

Ζελένσκι: Επιμένει στην αναγκαιότητα αμερικανικών εγγυήσεων ασφαλείας πριν από τη συνάντηση με Τραμπ

Μόντι: Δίνει φορολογικές ελαφρύνσεις στην ινδική οικονομία εν μέσω εμπορικών εντάσεων με τον Τραμπ