• Κοινωνία

    Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της Καλιφόρνια: Οικογένειες, παιδιά και άνθρωποι που γιόρταζαν τα γενέθλιά τους

    Το σκάφος στην Καλιφόρνια που τυλίχτηκε στις φλόγες και σκόρπισε το θάνατο


    Τραγικός είναι ο απολογισμός των θυμάτων της φωτιάς που ξέσπασε σε σκάφος στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι. Ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου σκάφους συγκαταλέγονται ολόκληρες οικογένειες, αλλά και μικροί μαθητές σχολείου.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, στο σκάφος επέβαιναν, μεταξύ άλλων, ένας καθηγητής φυσικής, ο Σκοτ Καν, μαζί με την κόρη του, αλλά και μια ομάδα μαθητών σχολείου, που συνοδεύονταν από μια δασκάλα καταδύσεων, καθώς είχε προγραμματιστεί μια εκδρομή στην περιοχή.

    Συνολικά, στο Conception επέβαιναν 39 άτομα.

    Ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς μετρά ήδη 25 θύματα εξ αυτών, για τα οποία έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους, ενώ εννέα άτομα αγνοούνται ακόμη. Οι μόνοι που κατάφεραν να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα που σκόρπισε το θάνατο στους επιβαίνοντες του σκάφους ήταν τα πέντε μέλη του πληρώματος, τα οποία έσπευσαν να πηδήξουν στη θάλασσα, προκειμένου να σωθούν.

    Το σκάφος Conception που τυλίχτηκε στις φλόγες και σκόρπισε το θάνατο στους επιβαίνοντες
    Σημειώνεται ότι η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί για κανένα από αυτά.

    Παρ’ όλα αυτά, κάποιες πρώτες πληροφορίες, που προέρχονται κυρίως από συγγενείς των θυμάτων, ενισχύουν τα στοιχεία τις ταυτοποίησης. Συγγενικά πρόσωπα του καθηγητή, για παράδειγμα, επιβεβαίωσαν στις Αρχές ότι εκείνος επέβαινε στο πλοίο μαζί με την κόρη του.

    Την ίδια ώρα, μέσω αναρτήσεων στο Facebook, φίλοι και συμμαθητές των μαθητών που χάθηκαν στη φωτιά του Conception, επιβεβαίωσαν την παρουσία των άτυχων παιδιών στο σκάφος. Η παρουσία των συγκεκριμένων μαθητών από το σχολείο της Σάντα Κρουζ επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου.

    Η δασκάλα καταδύσεων σε παλαιότερη στιγμή με τον σύζυγό της

    Στην δραματική λίστα υπάρχουν ακόμη τα ονόματα της Πατρίτσια Μπάιζινγκερ και του Νικ Μπαλτζ, ενός ζευγαριού, αλλά και της δασκάλας καταδύσεων που συνόδευε την ομάδα των μαθητών, της Κρίστι Φίνσταντ. Η δασκάλα είναι ένα από τα θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη επίσημα, ωστόσο ο αδερφός της άτυχης Κρίστι επιβεβαίωσε την παρουσία της εκεί. Την ώρα του τραγικού θανάτου της, ο σύζυγός της βρισκόταν σε άλλη αποστολή, στην Κόστα Ρίκα.

    Πέθαναν γιορτάζοντας τα γενέθλιά τους

    Boat Fire Victims: Five members of a Stockton family were identified as victims from the Southern California boat fire.Full Story: https://bit.ly/2kgyyCu

    Posted by KRON 4 News on Tuesday, September 3, 2019

    Τραγική ειρωνεία στο δυστύχημα αποτελεί το γεγονός ότι τρεις από τους επιβαίνοντες είχαν τα γενέθλιά τους και επέλεξαν το συγκεκριμένο σκάφος, με σκοπό να γιορτάσουν εκεί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Μάικλ, ένας άνδρας και πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος βρέθηκε στο σκάφος μαζί με τη σύντροφό του, Φερνίσα Σισόν και τα τρία του παιδιά, Εβανμίτσελ, Νικόλ και Αντζελα Ρόουζ Σολάνο, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του. Τραγική φιγούρα στην περίπτωση αυτή είναι η μητέρα των τριών παιδιών και πρώην σύζυγος του Μάικλ, Σουσάνα Ρόσας, που προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει πώς, σε μια στιγμή, έχασε όλη της την οικογένεια.

    Συγκινητική είναι η απόθεση φωτογραφιών και κεριών, που έχουν αφήσει σε ένα σημείο φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη τους. Μια φωτογραφία γράφει «Σ’ αγαπώ Άλι και ξέρεις πως θα το κάνω πάντα. Θα μου λείπεις».
    Οι συγκινητικές αφιερώσεις των αγαπημένων προσώπων των θυμάτων

    Παράλληλα με τη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων και την αναζήτηση των αγνοουμένων, οι Αρχές της Καλιφόρνια συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες σχετικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Οι συνθήκες που προκάλεσαν το δυστύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο εγείρει ερωτήματα το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο του πληρώματος ξύπνιο, ώστε να είναι σε επιφυλακή, σε περίπτωση κινδύνου ή βλάβης.

    Εκείνο που έχει επιβεβαιωθεί, προς στιγμήν, είναι ότι τα μέλη του πληρώματος αντιλήφθηκαν άμεσα τη φωτιά και έσπευσαν να βουτήξουν στη θάλασσα για να σωθούν. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, εάν προσπάθησαν να ξυπνήσουν τους επιβαίνοντες για να σωθούν ή όχι.

    Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε συνολικά τρία καταστρώματα και τα μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο πάνω. Το μεσαίο κατάστρωμα διέθετε μια τραπεζαρία, ενώ οι επιβαίνοντες βρίσκονταν στο κάτω μέρος του σκάφους. Είναι επομένως φανερό ότι ήταν ευκολότερο για το πλήρωμα να διασωθεί, εφ’ όσον βρισκόταν στο πάνω μέρος του σκάφους.

    Ένα σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι, στον χώρο που κοιμούνταν οι επιβαίνοντες επισκέπτες δεν υπήρχαν πόρτες, αλλά οι προσωπικοί τους χώροι χωρίζονταν με κουρτίνες.

    Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τα θύματα του μοιραίου σκάφους



    ΣΧΟΛΙΑ