• Κοινωνία

    Ο Μένιος Φουρθιώτης έκανε μήνυση στον Δήμο Διονύσου – «Άφησαν 250χιλ. οικογένειες στο έλεος του Θεού»

    • NewsRoom
    Μένιος Φουρθιώτης

    Μένιος Φουρθιώτης


    Μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων του δήμου Διονύσου υπέβαλε ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης παρέμεινε αποκλεισμένος στο σπίτι του επί τρεις ημέρες.

    Ο γνωστός παρουσιαστής μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του από τη δικηγορική εταιρεία Νικόλαος Αγαπηνός τονίζει  ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου «επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα».

    Ειδικότερα, όπως αναφέρει, ο δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοι καταγγέλλονται για «έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας» του δημοσιογράφου, ο οποίος, σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, κατατάσσεται στις ευπαθείς ομάδες λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης αρμόδιων αρχών ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

    Με νεώτερο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δικηγορική εταιρεία σήμερα, αναφέρεται σε έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ που πρωτοκολλήθηκε σε όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστίων στις 15-01-2021, στο οποίο ζητούνταν η συνδρομή των Δήμων να παραχωρήσουν προσωπικό και σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δέντρων.

    Παράλληλα, αναφέρεται ότι τουλάχιστον από τις 25-01-2021 οι υπεύθυνοι γνώριζαν για την επικείμενη κακοκαιρία και την έντασή της, «παρ’ όλα αυτά δεν προέβησαν στη λήψη κανενός μέτρου για την αποτροπή των φαινομένων και την έκθεση 250.000 οικογενειών που αφέθηκαν κατά κυριολεξία στο έλεος του Θεού».

    Το Δελτίο Τύπο από την δικηγορική εταιρεία αναφέρει τα εξής:

    «Σε συνέχεια της υποβληθείσης μηνύσεως του εντολέως μας κ. Μαίνανδρου Φουρθιώτη κατά των τοπικών αρχόντων του Δήμου Διονύσου και συγκεκριμένα του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης και εξύβρισης και της διαταχθείσης δυνάμει εισαγγελική παραγγελίας συλλήψεως των καταμηνυθέντων είδε το φως της δημοσιότητας ένα σημαντικότατο έγγραφο που ενισχύει τις θέσεις του καταγγέλοντος και στοιχειοθετεί την παραβατική συμπεριφορά των καταμηνυθέντων, η οποία επισύρει αστικές και ποινικές κυρώσεις.

    Η ΔΕΔΔΗΕ με έγγραφό της ήδη από τις 15-01-2021 που πρωτοκόλλησε σε όλους του Δήμους Βορείων Προαστίων, μεταξύ των οποίων και στον Δήμο Διονύσου, ζήτησε την συνδρομή των Δήμων να παραχωρήσουν προσωπικό και σχετική βοήθεια για να γίνουν οι εργασίες κλαδέματος των δένδρων, ζητώντας μάλιστα από τους Δήμους των Βορείων Προαστίων να γνωστοποιήσουν στις υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ κάθε περίπτωση επαφής ή επικίνδυνης γειτνίασης κλαδιών δένδρων με τα εναέρια δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ και την συνδρομή τους για το κλάδεμα.

    Το ανωτέρω έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στις 15-01-2021, ενώ ήδη από τουλάχιστον 25-01-2021 οι υπεύθυνοι γνώριζαν από την Μετεωρολογική Υπηρεσία την επερχόμενη κακοκαιρία και την ένταση αυτής και παρ’ όλα αυτά δεν προέβησαν στην λήψη κανενός μέτρου για την αποτροπή των φαινομένων και την έκθεση 250.000 οικογενειών που αφέθηκαν κατά κυριολεξία στο έλεος του Θεού.

    Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Φουρθιώτη δεν αφορά το πρόσωπο μόνον του ίδιου, καθώς στην ίδια θέση βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι από εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελικής Πρωτοδικών έχει την υποχρέωση άμεσης παρεμβάσεως, καθώς πρόκειται για αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα».

    Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά:

    «Η δικηγορική εταιρία Αγαπηνός και Συνεργάτες ενεργούσα ως εντολοδόχος δημοσιογράφου – παρουσιαστή Μαίνανδρου Φουρθιώτη υπέβαλε έγκληση – μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των υπευθύνων του Δήμου Διονύσου Αττικής για τα αδικήματα της έκθεσης, παράβασης καθήκοντος και εξύβρισης.

    Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Διονύσου και οι υπεύθυνοί του καταγγέλλονται κατά την ανωτέρω μήνυση ως υπεύθυνοι για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του ανωτέρω καταγγέλλοντος δημοσιογράφου, παρά το γεγονός ότι τους είχε καταστεί γνωστό από τον ίδιο ότι σοβαροί λόγοι υγείας τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες και ήταν επιβεβλημένη η δυνατότητα πρόσβασης στην οικία του από τις αρμόδιες υγειονομικές και αστυνομικές Αρχές ανά πάσα στιγμή προκειμένου να καταστεί δυνατή ενδεχόμενη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

    Παρά ταύτα επί σειρά τριών ημερών οι τοπικοί άρχοντες του αρμόδιου Δήμου επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον καταγγέλλοντα δημοσιογράφο. Ο δημοσιογράφος προσέφυγε στην ποινική δικαιοσύνη ζητώντας την ποινική δίωξη των υπευθύνων και την εφαρμογή εις βάρος τους της αυτόφωρης διαδικασίας.

    Παράλληλα η δικηγορική μας εταιρία ανέλαβε την εκπροσώπηση του δημοσιογράφου και στα πλαίσια των αστικών δικών που θα διεξαχθούν για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχει υποστεί και των εκτεταμένων φθορών της οικίας του, αστικές αξιώσεις για τις οποίες συνυπεύθυνοι εκτός του Δήμου είναι και οι υπεύθυνοι δημοτικοί ‘άρχοντες’ με την ατομική τους περιουσία».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΔΑ Αττικής: Συνεχίζεται η αντικατάσταση οικιακών συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από συστήματα φυσικού αερίου

    Παραμένει στον «πάγο» η βόρεια Ελλάδα: Έως -11,4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ