• Κοινωνία

    Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης απέκτησε το «Πάρκο της Αφροδίτης»

    • NewsRoom

    Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης


    Μετά από προσπάθειες πέντε ετών, που συμπεριέλαβαν τις μελέτες, τις διαδικασίες για την έγκριση από το δασαρχείο, την υποβολή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τη χρηματοδότησή του και φυσικά τις εργασίες, το νέο πάρκο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης παραδόθηκε στους κατοίκους.

    Μάλιστα, ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται, επί της οδού Αφροδίτης, του έδωσε και το όνομα.

    Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, με τον κόσμο να πλημμυρίζει τον χώρο και τα μικρά παιδιά να χαίρονται και το παιχνίδι που τους προσφέρει το νέο πάρκο, αλλά και τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.

    Στο πάρκο υπάρχει παιδική χαρά, μίνι γκολφ, πίστα για σκέιτμπορ, μονοπάτια για περπάτημα και τρέξιμο, όργανα γυμναστικής για άθληση, τραπεζόπαγκοι για πνευματικά παιχνίδια, παιδικό καφενείο, αλλά και μια δανειστική βιβλιοθήκη.

    Σε όλο τον χώρο έχουν φυτευτεί 4.000 μέτρα φυσικό γκαζόν και 9.000 δενδρύλλια και φυτά.

    «Ο χώρος αυτός, επί της Κύπρου και Αφροδίτης, ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες, χρόνια γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και αγωνίας, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και αμέσως μετά αναφέρθηκε σ’ ένα τραγικό γεγονός, που είχε συμβεί πριν από μια δεκαετία, με την απώλεια ενός παιδιού στον χώρο αυτό:

    «Αξίζει να πω ότι πλέον αυτός ο χώρος δεν θ’ αφήσει να ξεχαστεί ο Βασίλης, το παιδί που το 2014 έχασε τη ζωή του σε έναν χώρο που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Ποτέ ξανά άλλος Βασίλης. Γι’ αυτό και θα στηθεί ένα μνημείο με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς του, που να κράτα ζωντανή τη μνήμη του ανάμεσά μας».

    Δείτε το νέο πάρκο εδώ 

    Διαβάστε επίσης: 

    Νέα κακοκαιρία: Προειδοποιητικό 112 σε Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια

    Αγαπηδάκη για Θεσσαλία: Ελλοχεύει ο κίνδυνος λεπτοσπείρωσης – Ποια τα συμπτώματα

    Νέα κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις – Συνδράμουν και στις πληγείσες περιοχές



    ΣΧΟΛΙΑ